Vorige week vroeg iemand mij “Welke mensen komen nou zoal bij jou? Begeleid je alleen mensen met een burn-out?” Ehm… tijd voor wat opheldering ! 🙂

Stappen voorwaarts

Cliënten kiezen om verschillende redenen bij mij voor een coachingstraject. Wat voor elk van hen geldt, is dat zij uit evenwicht zijn. Zoekende. Zij willen voorkomen dat ze ‘uitvallen’ op werk. Of zijn reeds uitgevallen en willen graag stappen voorwaarts maken. Dat het niet lekker gaat, uit zich in burn-out klachten. Deze klachten zijn een gevolg van iets. Ik ben daarom vooral geïnteresseerd in wat daaronder zit.

Dat kan ik niet..

“Dat kan ik niet” is een bijvoorbeeld van een belemmerende overtuiging dat in ons onbewuste brein is opgeslagen. Of “Ik ben niet goed genoeg”. Het kan ook zijn dat je het lastig vindt om je grens aan te geven. Controle los te laten, te vertrouwen op een ander, of angst voor commentaar. En daar komt ie: Een actuele gedachte koppelen we als mens ‘automatisch’ aan een overtuiging of ervaring uit het verleden die ligt opgeslagen in ons onbewuste brein.

Actuele situaties..

Actuele situaties zijn bijvoorbeeld wanneer je:

  • je niet (meer) op je plek voelt
  • tegen je zin in je ding doet
  • altijd maar ‘pleased’
  • aldoor de lat (te) hoog legt
  • te weinig uitdaging hebt (de lat te laag)
  • passiviteit ervaart
  • onverwerkt verdriet voelt
  • laag zelfbeeld hebt
  • het idee hebt overal onmisbaar te zijn
  • de vele losse eindjes in het hoofd hebt.

Er zijn er zoveel meer..

Er zijn er zoveel meer.. Waar het in deze post over gaat, is dat de mensen die zich bij mij aanmelden, niet meer fijn functioneren. Ze ervaren last. Hebben gemakkelijk hoofdpijn, ervaren onrust. Kortom, de signalen die het lijf afgeeft. Cliënten die zich bij mij aanmelden, willen niet (nog) langer uit evenwicht zijn. Zij willen aan zichzelf werken. Niet alleen, maar samen met iemand waarmee een klik is. Aan iemand die over de schouder meekijkt.

Bewustwording

Mijn cliënten zijn bereid in zichzelf te investeren en hebben behoefte aan een spiegel, reflectie, bewustwording, inzichten en handvatten. Tijdens de coaching ontstaat bewustwording en ruimen we het onbewuste brein op waar nodig zodat er ruimte ontstaat om betere keuzes te maken. Zodat zij weer kapitein van hun eigen schip worden, zich weer tevreden en energiek voelen. Maatwerk!

And by the way..

And by the way.. Coaching kan zo fijn en verhelderend werken. Elk mens kan in zijn of haar leven wel eens de behoefte hebben aan iemand die over de schouder meekijkt en reflecteert. Mega waardevol. Of je nou ziek thuis zit of niet.

Tijdens het coachingstraject dat je met mij volgt, is er 100% aandacht voor jou. A gift for life. Wil je mee over mij weten en welke mogelijkheden er zijn? Neem vrijblijvend contact op zodat we kunnen afstemmen of ik iets voor jou kan betekenen.

Esther van der Salm

Beweging op elk niveau

 

Geef een reactie