Regelmatig komt de vraag ‘doe ik het goed zo?’ bij mij op. Doe ik het goed met betrekking tot het gezin, ons nest? Ja! ’s Morgens en ’s avonds eten we met elkaar. Gezellig, van die vaste momenten dat we even met elkaar rustig zitten en praten. De afspraak wie wanneer de vaatwasser uitruimt, komt iedereen na:-). De boel met elkaar op orde houden, in plaats van alleen doen, scheelt aardig wat tijd:-).

Doe ik het goed in mijn huidige werk? Ja! Ik mag niet mopperen. Heb mooie mensen ontmoet afgelopen jaar. Alleen dát al is mooi. De Mindful Run methode overbrengen en coachen vanuit het hart, geeft ontzettend veel voldoening. Ik heb mensen in groepen mogen begeleiden, maar ook individueel. De reacties zijn buitengewoon positief. De aanmeldingen voor de cursussen en coachingtrajecten met gevarieerde programma’s blijven komen. Fijn!

Doe ik het goed als ik naar mijzelf kijk? Mja, eigenlijk gaat het best goed. Kan het beter? Altijd:-). Persoonlijke ontwikkeling, is waar ik geen genoeg van kan krijgen. Elke dag leer ik weer. Sinds ik meer dan ooit met bewustwording bezig ben, sta ik soms versteld van welke uitdagingen voor me liggen. Bezig zijn met bewustwording, betekent continu in beweging zijn (ook figuurlijk). Wanneer je deze belangstelling deelt met anderen zoals ik in mijn werk, geeft dat energie.

IMG_7504a

En natuurlijk is het mooi ‘bezig zijn met bewustwording en dus niet stil te staan’, maar het heeft ook zijn keerzijde. De uitdaging is onder andere een vorm te vinden wanneer je mensen treft die compleet anders in het leven staan. Op een andere golflengte zitten. Vloeken om niets bijvoorbeeld. De vleeswaren vliegen je om de oren, om het zo maar te zeggen. Maar ook mensen in het verkeer, wat een agressie en ongeduld zo nu en dan. Een voorbeeld zoals deze is wel leuk:

Laatst zat ik in de trein en kwam iemand tegenover mij zitten met koptelefoon op en zak friet in de hand. Een geweldig geluid (lees: partij herrie) klonk door, van die fijne scherpe tonen:-). Als ik aan het moment terugdenk, moet ik weer glimlachen. Wel was het op dat moment voor mij even, net als bij onze lieve auti Chiel -zie vorige blog- een schakelmomentje. Terwijl ik met mijn laptop op schoot zat en niet op hem probeerde te letten, maakte de persoon het zichzelf nog comfortabeler door onderuit te zakken terwijl hij zijn friet verder opat. Van enige gêne was totaal geen sprake:-).

“Verwonder jezelf in plaats van je te ergeren”, sprak ik mezelf toe. Tja, waarom niet? Iemand aanspreken heeft totaal geen zin. Zou dat ook onverstandig vinden in deze:-). En ach, hoe erg is het nou eigenlijk echt? Hij laat mij ook, prima! Leven en laten leven dus. Maar, het kost soms wel wat moeite: ‘kiezen voor verwonderen in plaats van ergeren aan’. Eén van mijn uitdagingen dus:-). Vooral wanneer iets gebeurt dat echt wel zeer doet. Met bewustwording bezig zijn, is overigens niet zweverig of zo, en dat spontaniteit verdwijnt evenmin. Welnee. Ik ben mij vooral bewuster van wat ik wil, wat ik graag doe en waarom. Ik sta iets langer stil bij wat ik mooi vind en waardoor dat komt. De levensgenieter in mij is terug:-).

En zo is het nu december. De donkere dagen voor kerst. Vanavond wil ik naar de kerk vanwege kerstavond. Ik kom er graag, in een kerk. Wat een rust heerst daar. Of er nu veel mensen zijn of niet. Gedachten gaan meestal uit naar dierbaren die er nog zijn en niet meer zijn. Dat gaat vanzelf en het voelt-, is goed zoals het is.  Niet zozeer omdat het nu december is. Het is de kerk die dat bij mij oproept. Zo bezocht ik laatst samen met een coachee tijdens onze sessie, een kerk. Het bezoek alleen al was een mooie oefening om minder te ‘analyseren met het hoofd’ en juist meer te ‘ervaren’. Vanuit het hart.

Wanneer ik met mensen buiten ben, dichtbij de natuur, werkt dat net zo. Buiten bewegen maakt dat je loskomt van vaste denkpatronen. Dat je je zinnen kunt verzetten. De zintuigen krijgen langzaam de overhand, zeker wanneer je langere tijd buiten bent. Een sessie duurt dan ook niet voor niets langer dan anderhalf uur. Geluiden verzamelen, is dan bijvoorbeeld éen van de leuke oefeningen. Net als zien wat je anders niet gezien zou hebben. Zo simpel, maar zo effectief! Een openbaring voor velen.

‘Geniet van de kleine dingen die groot zijn’: Eén van de mooie kenmerken- en vooral fijne zijde van bewustwording:-).

IMG_4992

Wil jij ook meer bewust zijn van jezelf? Misschien is de Silent Mindful Run iets voor jou. Ook start 6 en 10 januari weer een nieuwe vijfweekse cursus Mindful Run. Zie de agenda: http://www.mindfulrun.nl/monnickendam

Fijne dagen, heb het goed.

Digitale handtekening

Kom vandaag nog in actie:

neem contact met me op

 

Geef een reactie