Van de lat hoog leggen en een enigszins afstandelijke houding naar de lat minder hoog en een meer open houding. En meer verbondenheid en meer zelfcompassie. Minder in het hoofd, meer vanuit het hart. Zonder fratsen en zonder zweverigheid. Zo mooi. Eerder al, halverwege het traject schreef ik over Inge. De afgelopen drie maanden waarbij we hebben samengewerkt, waren intens, onvergetelijk en doeltreffend. Zoals persoonlijke coaching mag zijn 🙂. Een praktijkvoorbeeld waarbij Inge vertelt:

Perfectionisme

“Als ik naar mezelf kijk en mezelf nu vergelijk met een half jaar geleden dan merk ik dat ik veel meer rust in mijn hoofd heb, rust in mijzelf. Dus veel meer balans heb gevonden. Ik merk ook dat wanneer er nu stress in mijn leven is om wat voor reden dan ook dat ik daar vele malen beter mee kan omgaan. Dus ik blijf er niet meer in hangen, ik maal niet meer. Ik zet nu tools in die mij rustig en kalm maken.

Met betrekking tot mijn perfectionisme -dat echt wel een ding was en nog steeds een valkuil is-, merk ik dat dat is veranderd. Een ‚8’ is nu ook goed en voelt ook goed. Het voelt zelfs beter. En daar ben ik mij bewust van en dat is fijn. De lat ligt dus minder hoog.

De lat minder hoog en meer zelfcompassie

Wat ik ook merk en voel dat het belangrijk is om mezelf meer zelfliefde te geven, zelfcompassie. Dat maakt dat ik milder voor mezelf ben, meer tevredenheid voel. Ik merk dat ik dit nu ook kan inzetten richting anderen waardoor ik mij nu beter kan verbinden met de ander.

Het coachingstraject is mij heel goed bevallen. Juist vanwege het feit dat het buiten is waardoor ik mij meer relaxed, ontspannen voelde en meer in contact met mijzelf kon zijn. Ik heb meer kunnen ervaren vanuit mijn gevoel, wat maakte dat we meer tot de kern zijn gekomen. De aanpak voelt minder statisch ten opzichte van de eerdere begeleiding.

Dit voelde echt anders

Ook de band en verbinding met Esther is beter dan ik met de therapeut had. Ik heb het gevoel dat ik mij bij Esther meer mezelf kon zijn. Dat komt ook door de omgeving buiten waarbij je elkaar niet aldoor aankijkt zoals dat wel gebeurt binnen vier muren aan een bureau bij de therapeut. Dat voelde echt anders.

De geleerde tools en handvatten in het traject met Esther zijn intensief en praktisch tegelijk waardoor ik het geleerde daadwerkelijk kan toepassen, op werk én thuis”. Inge

Persoonlijk en zonder kunstjes

Ja, uiteraard herken ik de woorden van Inge. We zijn immers 3 maanden lang samen op pad geweest. Buiten in de natuur, of het nou regende of niet. Het was zo basic. Zo verrassend dichtbij zichzelf. Het was daarom nooit een opgave, eerder een behoefte om zichzelf beter te leren begrijpen. Door het persoonlijk te maken, mij gelijkwaardig op te stellen en de reflecterende stijl in de gesprekken, ontstaat er interactie die vooral heel natuurlijk is. Zonder kunstjes.

Contact met mij

Heb jij ook de behoefte om de lat minder hoog te leggen zonder het gevoel te hebben jezelf te verliezen? Wil jij aan jezelf werken en ben je benieuwd of deze vorm van intensieve coaching bij jou past? Misschien heb jij al veel geprobeerd en ben je er aan toe om te kiezen voor een andere doeltreffende aanpak? Of ben je een leidinggevende of werkgever die voor zijn medewerkers op zoek is naar een vernieuwde aanpak? Laat het me weten zodat we samen kunnen afstemmen.

Kennismaken met hoe ik werk

Wil je liever eerst kennismaken met hoe ik werk? Alleen of met een of meer collega’s? Tijdens een 5-weekse cursus in groepsverband kun je dit op een laagdrempelige manier ervaren. Tot jezelf komen in een groep zonder je verhaal te doen. Ik ontmoet je graag !

Hartelijke groet,

Esther van der Salm

0640093007

 

GEPUBLICEERD DOOR

Esther van der Salm

Ik ben Esther van der Salm, gecertificeerd beweeg- en wandelcoach. Ik bied individuele coaching aan in de buitenlucht ter preventie & fysiek/ mentaal/ emotioneel herstel. Zelf heb ik tijdens enkele lastige periodes ondervonden hoe buitengewoon effectief de combinatie van beweging, gesprekken en mindfulness in de natuur is. Ik raakte er steeds meer van overtuigd dat ik ook anderen hierin wilde coachen.

Geef een reactie