Vol ongeloof kijkt ze me aan, “heb ik nog maar zo weinig tijd om te doen wat ik nog heel graag wil?”

Ik laat een stilte vallen nadat ze dit zegt om haar de ruimte te geven die ze nodig heeft. De tijdslijn-oefening die we doen, maakt een en ander los:

De tijdlijn

Een tak van ongeveer een meter stelt de lengte van haar leven voor waarbij we uitgaan van 0 tot 100. Ze is 55 en daarom breek ik de tak doormidden en laat dit deel op de grond vallen. Dit stuk van haar leven ligt achter haar.

Geboeid kijkt ze naar het deel dat op de grond ligt. “Zeker geen verloren tijd”, zeg ik, “het is puur de tijd die achter je ligt. En dan, dat wat je graag nog wil doen of altijd nog zou willen doen, de dromen, klein en groot, waar je tot nu toe niet aan toekwam? Het is aannemelijk dat je, zeg… tot je 80e daar de energie voor hebt?

Kostbare tijd

Ik breek het stuk tak af die symbool staat voor de periode 80-100 en laat ook die op de grond vallen. Vervolgens vertel ik haar dat we 2/3 van onze tijd slapen, eten en drinken. Ik breek de tak en sta uiteindelijk met nog 1/3 in mijn hand.

“Het voelt als kostbare tijd”, zegt ze. Een wake up call. Ze realiseert zich dat nog langer druk zijn met wat er (eigenlijk) niet toe doet, losgelaten mag worden. In stilte wandelen we terug. Mooie sessie.

Méga waardevol 

Coaching kan zo fijn en verhelderend werken. Elk mens kan in zijn of haar leven wel eens de behoefte hebben aan iemand die over de schouder meekijkt. En een spiegel voorhoudt. Mega waardevol. Of je nou ziek thuis zit of niet. Tijdens het coachingstraject dat je met mij volgt, is er 100% aandacht voor jou. A gift for life !

Neem vrijblijvend contact met mij op wanneer jij met jezelf aan de slag wilt !

Esther van der Salm
www.bewegingopelkniveau.nl

Geef een reactie