Out of my comfort zone. En niet zo’n klein beetje ook. Als ik al geen nieuwe kleding voor mezelf koop (ik zit tenslotte de hele dag binnen) en in mijn achterhoofd alvast rekening houd met een recessie, dan ga ik deze periode zeker niet gebruiken om aan mezelf te werken. Toch?

Shrink

In Amerika is een psych volkomen normaal. Naast een personal trainer, hebben alle sterren 24 uur per dag ‘een psychiatrist’ tot hun beschikking. Je hoort er in Amerika zelfs niet bij als je niet naar de shrink gaat.
In Nederland is dat wel anders: er heerst nog steeds een taboe op het zoeken van psychologische hulp. Als je toegeeft dat het je niet lukt om alle ballen hoog te houden, ben je meteen de roddel van de buurt.

Ik begeleid jou op een basic manier om uit de dagelijks sleur en ratrace te komen en weer echt te voelen wat jij nodig hebt. Samen met mij ga je de natuur in, waar je eindelijk even niks ‘moet’.

Het is haar aanpak die mijn interesse wekt: buiten. En bewegen. Twee dingen waar ik heilig in geloof. Zeker nu.
Dat wil nog steeds niet zeggen dat ik het niet eng vind. Wat als blijkt dat ik het toch niet allemaal onder controle heb? Dat Esther de doos van Pandora openmaakt en achteraf blijkt dat ik hem toch liever dicht zou hebben gelaten?

Esther heeft een achtergrond in de topsport: ze heeft op hoog niveau geschaatst en weet als geen ander hoe je om moet gaan met teleurstellingen. Ze is ook geen ‘psych-psych’, maar leert je tijdens een individueel coachingstraject kritisch naar jezelf te kijken. Daar is die welbekende spiegel weer. Ze geeft je nuchtere en concrete adviezen over hoe je je eigen grenzen kunt aangeven, zowel zakelijk als privé. En dat allemaal in de buitenlucht. Bewegen zonder prestatiedruk. De sofa en tissues maken plaats voor sneakers en bij regen een poncho. Niet zweverig, maar juist met beide benen op de grond.

Wanneer is het goed?

Onrust, slecht slapen en stress horen misschien bij het leven, maar het kan wel degelijk tot (dagelijkse) problemen leiden. En zelfs als je geen klachten hebt, is het fijn om even ongestoord te kunnen klagen over wat je dwars zit.

Voelt elke dag hetzelfde? Te weinig uitdaging maakt moe waarbij jezelf motiveren moeilijk is. Door middel van beweging en gerichte tools gaan we samen aan de slag. Leren weer je grens te herkennen, leren weer jezelf zijn. Ga mee de buitenlucht in!

Ook als je het gevoel hebt dat je op je werk vastloopt, kun je bij Esther terecht. Ze helpt je bij het loskomen van vaste denkpatronen en gewoonten. In overleg wordt het coachingstraject vaak vergoed door je werkgever. Zeker in deze tijden is er ruimte voor opleiding en persoonlijke ontwikkeling. Ter preventie of herstel.

Met mijn klanten heb ik in totaal al honderden kilometers mogen wandelen en hardlopen. Verdriet, boosheid, angst en andere bagage hebben zij losgelaten in de natuur. Rust in het hoofd, acceptatie en positiviteit is hiervoor teruggekomen.

Wanneer is het goed?

De buitenlucht, ademhalingsoefeningen, reflectie en gerichte vragen maken de sessies met Esther intensief. ’s Avonds val ik als een blok in slaap. Ik heb niet eens wakker gelegen over haar bijzondere vraag: ‘wanneer is het goed?’.

Het lijkt allemaal zo simpel, maar Esther is in staat om te luisteren en je tegelijkertijd verder te helpen, zonder te oordelen. Een stevige coach, en toch warm. Ze stelt de juiste vragen en laat je (ontspannings)oefeningen doen gericht op het hardnekkige brein, waardoor je tot nieuwe inzichten komt. Dat kan best eng en confronterend zijn, maar uiteindelijk kom je er altijd sterker uit.

Kortingsactie

Geef jezelf Esther cadeau en boek nu een introductiesessie ter kennismaking tijdelijk voor €95. Ben je benieuwd naar een aantal ervaringsverhalen of wil je graag met Esther in contact komen, bezoek dan haar website: Beweging op elk niveau. Werkgevers kunnen voor meer informatie terecht op: https://bewegingopelkniveau.nl/bedrijven/

Maaike Dorsteen

Influencer, BN’er, beauty expert bij Koffietijd.5uurlive

Geef een reactie