Marijke van Gend, collega en specialist in gezond ademen vertelt haar eigen bijzondere verhaal..:

“Ik ben Marijke van Gend, sinds een klein jaar mag ik mezelf Buteyko ademcoach/ademtherapeut noemen. Ik help mensen naar een betere gezondheid en een energieker lijf door ze te leren goed te ademen. Gezond ademen dus.

Ruim 80% van onze bevolking ademt teveel en verkeerd. Bijna niemand is zich hiervan bewust. Dat was ikzelf ook niet. Wel had ik van jongs af aan zware astma en allergieën.
Vroeger resulteerde dit regelmatig in longontstekingen en ziekenhuisbezoeken. Toen ik in de puberteit kwam, ging het wat beter. Een aantal jaren geleden begon ik weer meer last te krijgen, mijn astma-symptomen werden langzaam erger. Ik kreeg zware medicijnen die niet veel hielpen. Op een gegeven moment was ik gewoon altijd benauwd, heel benauwd. Een klein blokje om zorgde al voor veel gehijg, dan was ik echt compleet buiten adem. Het liefst zat ik op de bank met een boekje. Voor iets anders had ik geen enkele energie.

Toen stuitte ik op Buteyko, een ademhalingstherapie. Onder begeleiding van een ademtherapeut begon ik de Buteyko methode te leren en ermee te oefenen. Binnen een week merkte ik verbetering! Minder benauwd. Na twee weken ging het nog beter, na drie weken had ik aanzienlijk meer energie.. De therapie kostte inzet, consequent oefeningen doen, maar het leverde me heel veel op.

Inmiddels zijn we bijna 1,5 jaar verder. In deze tijd ben ik totaal niet meer ziek geweest, niet eens verkouden! En ik voel me erg goed. Niet meer benauwd en veel energieker dan ik al die jaren was. Ik kan weer doen wat ik wil!

Omdat ik andere mensen ook zo’n vooruitgang gun, heb ik de opleiding tot Buteyko ademtherapeut gevolgd. Ik heb afgelopen anderhalf jaar heel veel over ademhaling geleerd, wat ik nooit wist. Gek eigenlijk, want we ademen bijna 20.000x per dag. Goed ademen is heel belangrijk voor ons lichaam en toch weten we vaak niet hoe dat moet. Ik geef hierover dan ook graag uitleg om anderen mensen te informeren en te helpen naar een betere gezondheid.

Naast Buteyko therapeut ben ik net als Esther, ook Mindful Run/Walk instructeur. Als we gezond ademen ook nog eens combineren met lekker bewegen in de buitenlucht en ‘mindful’ door het leven gaan, dan hebben we een gouden combinatie in handen. Dat is mijn volle overtuiging! Die combinatie is dus juist de kracht van een 5-weekse Mindful Run/Walk cursus. De ademhalingsoefeningen in deze cursus zijn dan ook gestoeld op de Buteyko methode.

Graag kom ik op zondag 15 april meer uitleggen over wat gezond ademen is, waarom dit belangrijk is en wat er fout gaat in je lijf als je verkeerd ademt. Daarnaast leg ik ook de link naar Mindful Run/Walk, praat ik over ademen tijdens inspanning en beantwoord ik graag al jullie vragen.

Wanneer? 15 april, 14.00-16.00 u (inloop v.a 13.30 u), Paviljoen de Mirror, te Monnickendam. De kosten zijn €20 p.p.
Wil je er bij zijn? Laat het weten middels een kort berichtje aan Esther 06-40093007 of mail: info@bewegingopelkniveau.nl

Hartelijke groet en wellicht tot de 15e, Marijke van Gend”.

Kom vandaag nog in actie:

neem contact met me op

Geef een reactie