🍁 In mijn werk als coach en therapeut zie ik vaak dit: Het zijn niet zozeer de slimsten of sterksten die zich staande houden, maar zij die trouw blijven aan zichzelf en meebewegen in wat er gebeurt. En uit alle cijfers blijkt hoe lastig meebewegen is. Deze week las ik dit in een persbericht: ‘Stijging zet door: 1,3 miljoen werknemers zitten thuis met stress en burn-out klachten’. En dat met de arbeidsmarktkrapte die er al is.

Grenzen aangeven

Wat je tijdens de coaching sessies bij ons leert, is onder andere: Je grens aangeven en deze bewaken, assertief zijn, verkennen waar jij (echt) blij van wordt, je eigen waarden en deze laten matchen met de keuzes die je maakt in het leven, staan voor wie je (echt) bent en daar trouw aan blijven. Rust in je hoofd en rust in je lijf. En zo kan ik nog wel een poosje doorgaan. De eerste stap naar verandering is in elk geval besluiten dat je niet blijft waar je bent. En die keuzevrijheid heb je.

Prijskaartje

En ja, er hangt een prijskaartje aan coaching & therapie. En de zorgverzekering vergoedt de coaching niet. Klopt. Persoonlijk ben ik daar niet zo rouwig om. Al het papierwerk en regeltjes? Ik besteed mijn aandacht en energie liever aan jou als klant. En ik weet dat dit leeft onder de mensen: “De zorgverzekering vergoedt niet? Laat dan maar zitten. Dan maar op de wachtlijst en ik merk het wel wanneer ik aan de beurt ben”.

Schot in de roos

Gelukkig weten velen ons ook wel te vinden. Juist wat de klant belangrijk vindt, benaderen wij zoveel als mogelijk: Maatwerk en binnen 2 weken starten met een coaching traject. We werken in de buitenlucht, al bewegend zonder prestatiedruk. De aanpak is een schot in de roos gebleken. Honderden mensen hebben wij inmiddels mogen begeleiden. Van stukadoor tot arts, van IC verpleegkundige tot ZZP’r en alle ondernemers daar omheen. En heel eerlijk? Wat kost het je als je jezelf dit níet gunt?

Mooie dag,

Esther

Ps: Wil jij ook met mij samenwerken? neem vrijblijvend contact op via het aanmeldformulier of bel rechtstreeks 0640093007

Beluister mijn podcast over ‘grenzen aangeven’ via Spotify 

Geef een reactie