“Life is short, time is fast, no replay, no rewind, so dare to be selective”. 

En zo is het.

Grip

Bezig zijn met wat er (echt) toe doet, daar (meer) bewust van zijn, geeft grip. Grip op ons ‘zijn’. En kalmte. In het nu.

Je richten op wat helpend is, geeft rust en energie tegelijk, en leidt tot meer tevredenheid. Herinneringen zonder oordeel op een afstandje bekijken -ook al zijn ze niet altijd fijn- is meer helpend dan de ‘had ik maar-gedachten’.

Life is good

Het leven wil ons nu eenmaal soms uit evenwicht brengen. Niet leuk, maar hebben we mee te dealen. Het houdt ons alert en het maakt dat we de kans krijgen om te ‘leren’. Het is aan ons om onszelf steeds weer in het midden te zetten. En dat is OK!

Life is good. Full of challenges. Het is aan ons hoe we ermee omgaan.

En mijn man vertelde laatst over een Chinees spreekwoord: Ik wens je een interessant leven. 

Nadenker

Wauw:-) Niet verkeerd, wel? Wij westerlingen wensen elkaar ‘veel geluk’. De ander een ‘interessant’ leven toewensen, ja…een mooie nadenker🙂

Ik kan de uitspraak trouwens nergens vinden op internet dus ik ga het hem nog ‘ns vragen waar deze wijsheid vandaan komt:-).

Mooie dag!

Esther

Ps: Met mij samenwerken? Neem vrijblijvend contact op

Beluister mijn podcast over Het leven is kort, tijd is kostbaar

Geef een reactie