Soms kun je moe zijn van jezelf en alles om je heen. Wat er zoal verwacht wordt door prikkels vanuit de (prestatie)maatschappij. En ook al weet je dat je je daar niets van aan hoeft te trekken, direct of indirect kan het toch een grote rol spelen. Meer dan soms goed voelt. Dit kan dan ook samenhangen met ontevredenheid over jezelf wat kan leiden tot een lager zelfbeeld.

Maar weet je, imperfectie is charmant. Aan de buitenkant kun je werken door regelmatig te bewegen en jezelf goed te verzorgen. En aan de binnenkant werken? Dat is misschien eng. Maar het brengt je wel veel verder. Net als fouten mogen maken en daarvan durven leren, maakt dat je groeit. Bewuster worden van wat je doet, denkt, zegt, wilt en waarom.

Ik kan grote bewondering hebben voor wat iemand presteert. Hoeveel kennis men soms heeft. Maar ik kan net zoveel en soms nog meer bewondering hebben voor hoe iemand is om wie hij of zij is. Oprecht en bereid om van het huidige moment te genieten. Net als een kind. Niet zweverig, maar met beide benen op de grond.

Durven jezelf te zijn. Durven naar jezelf te kijken. Voelt het echt ok hoe je kijkt naar het leven en hoe je mensen om je heen benadert? Is dit een patroon waar je tevreden over bent of wil je dit voor jezelf verbeteren? Hierin jezelf bijschaven is nooit te laat. Het maakt je mooi. Elke dag weer als een nieuwe zien. Het geeft voldoening en maakt dat je tevredenheid voelt.

‘Echte’ schoonheid komt dus van binnenuit. Want als je jezelf kunt zijn, stil en mooi, en vervolgens contact maakt met je omgeving, voelt dat goed. Gewoon de echte jij. Wanneer ik in de natuur ben, bewegend zonder prestatiedruk, word ik hieraan elke keer herinnerd. Bekijk maar eens een bloem van dichtbij, of een blad aan een boom. Zo puur. Zo echt.

Het gaat er bovendien niet zozeer om wat een ander van jou vindt, maar wat jij van jezelf vindt. Daar bewust van zijn en beetje bij beetje aan werken is wat je verder brengt. Het maakt dat je beter wordt in zijn. Beter wordt in voelen. Mild naar jezelf en anderen kunt zijn. Ondanks de prestatiemaatschappij. Nobody is perfect. Oordeel niet, begin bij jezelf. In alle waardigheid.

Heb jij behoefte om aan jezelf te werken? Maar vind je dat lastig om alleen te doen? Ik kan je daarbij helpen. Samen bekijken we waar de schoen wringt en waar jij beter in wilt worden. Als we besluiten ervoor te gaan, starten we een individueel coachingstraject en gaan we samen de buitenlucht in.

Wil jij ook een fittere mindset? Omdat je al langere tijd over je grens gaat? Of omdat je uitdaging mist? Misschien is dan een introductiesessie iets voor jou. 

Zie hier voor meer info over coaching voor je medewerkers.

Hartelijke groet,

Esther van der Salm                                                                                                          Beweging op elk niveau                                                                                                  0640093007

Geef een reactie