Een onbestemd gevoel kan er ineens zijn. Mij overvalt het zo nu en dan. En als ik het dan ga herleiden, weet ik wel weer waar het vandaan komt. Het zit bijvoorbeeld op een paar fronten tegen. En door de effort die ik hierin heb gestopt, ontstaat dan zo’n onbestemd gevoel. Het blijft mijn valkuil wanneer dingen anders lopen dan ik voor ogen had, zeker als ze elkaar opvolgen. Ik noem het een onbestemd gevoel dat mij dan bekruipt. Herken jij dit ook?

Vanochtend in alle vroegte tijdens de vierde les van de Mindful Run cursus ebde het gevoel direct weg. Anderhalf uur lang fijne mensen om mij heen die ook van bewegen en Mindfulness houden. Met als resultaat: energie! Buiten bewegen maakt immers dat je loskomt van vaste denkpatronen en gewoonten. De natuur helpt zeker een handje daarbij. De frisse lucht buiten, de bomen, het water en de lucht. Ruimte en rust in het hoofd en ruimte en rust in het lijf is het gevolg. Door wat er is gewoon te laten ‘zijn’. Met een glimlach.

IMG_7525.jpg

Daarbij komt een mooie oneliner van Martijn, de oprichter van Mindful Run, voorbij: ‘het gaat niet om wat anderen van je vinden, het gaat om wat je van jezelf vindt’. Maar ook, ‘alles wat je aandacht geeft, groeit’. En zo is het vaak wel. Dit is dan ook niet uit het hoofd, niet uit een boekje, maar recht uit het hart. Wat ik wel uit een boekje haal, is het verhaal over de gouden mantel. Sla em om wanneer je een energievreter tegenkomt. Het zorgt ervoor dat je je positieve energie bij je houdt en het niet laat opslokken door de ander. Mooi al die tools!

Het onbestemde gevoel ontstond deze week bij mij. Naar aanleiding van een paar dingen, maar ook vanwege het boek ‘Luisterkind’, dat ik onlangs heb gelezen. Wat een verhalen staan erin. De schrijfster, Diana Beaumont heeft de gave om op zielsniveau te communiceren. Huh? Op zielsniveau? Ja, op zielsniveau. Voor wie mijn vorige blog niet heeft gelezen: Michiel, de 20-jarige zoon van mijn man, kan niet lezen, niet schrijven en niet praten. En ondanks dat onze lieve auti veel begrijpt, vragen wij ons regelmatig af wat er in zijn koppie omgaat. En zo stemde mijn man Jan-Willem in met een afstemming op zielsniveau met Chiel.

Met tranen in de ogen lazen we het verslag over de afstemming. Ongelofelijk. Dat dit kan. Zoveel handvatten waarmee we aan de slag kunnen. Wat het onbestemde gevoel in deze veroorzaakte, dat onze effort niet werd beantwoord door de overige betrokkenen. Uiteraard kun je dat aanvaarden, maar als het om zo’n intense jongeman gaat, kost het wel enige moeite. Hoe dan ook, wij waren en zijn onder de indruk en kunnen stappen maken in het belang van Chiel. Ik kan eenieder die vragen heeft over zichzelf, of over zijn of haar kind, het boek Luisterkind aanraden.

En ja, over dat onbestemde gevoel. Wat mij sowieso goed helpt, is lekker een rondje hardlopen. De Mindful Run methode speelt daarbij voor mij een grote rol. Met de neusademhaling als rode draad die mijn natuurlijke begrenzer is, zorg ik ervoor dat ik binnen mijn grenzen blijf. In alles. En dat is nodig (voor wie niet?). Het maakt vervolgens dat ik bewuster ben van wat ik doe, zie, hoor, voel, ruik en denk. Daardoor geniet ik meer van wat ik doe. Bijzonder is dat toch, het geheim ligt voor de neus;-). Doordat ik tijdens het hardlopen aldoor de neusademhaling toepas, verdeel ik mijn energie.

En als ik naar andere hardlopers kijk, zie ik toch vaak de mondademhaling. Zonder oordeel zeg ik dit, maar het heeft iets gejaagds. Het hardlopen kost duidelijk energie. En als ik het zelf weer eens probeer (met de mond ademhalen), dan merk ik hoe ongewoon dat is geworden. En het kost echt energie! Met de neusademhaling en een glimlach loop ik de tien kilometer zonder probleem. Ik durf te zeggen dat ik geen langzame loper ben, sterker nog, ik loop sneller dan dat ik vroeger deed.

IMG_7648

Met een tevreden gevoel en energie, kom ik na zo’n tien kilometer thuis. Het onbestemde gevoel is allang verdwenen;-). Ik heb zelfs tijdens het rondje lopen alweer leuke plannen bedacht;-). I love it, dat je als mens vaak de keuze hebt het anders te doen dan je deed. Zelfkritisch te zijn. Jezelf te blijven ontwikkelen en plannen blijft maken. Hoe mooi is dat? Heel mooi. Het leven is (ook) mooi. Bestemd;-).

Ik organiseer regelmatig vijfweekse cursussen Mindful Run en Mindful Walk. Evenals clinics voor bedrijven. Wil je liever individueel? Het kan allemaal. Warme groet,

Digitale handtekening

Kom vandaag nog in actie:

neem contact met me op

 

Geef een reactie