Wie ben ik?

Ik ben Esther van der Salm, persoonlijke coach en therapeut in de buitenlucht !

Naast mijn vele dienstjaren in het bedrijfsleven, heb ik altijd een grote passie gehad voor buiten zijn, buitensport en (mentale) beweging. Sinds mijn 7e schaats ik en vanaf mijn vijftiende ben ik fervent hardloper. Sportevenementen bleven niet uit. Van trainen met de mannen op skeelers en in de winter op de smalle ijzers werd ik sterker en ging ik van regionaal naar landelijk niveau. Tussen 1998 en 2003 werd ik onderdeel van het landelijk damesteam marathonschaatsen. Daar heb ik geleerd wat afzien is en hoe om te gaan met teleurstellingen, mezelf weer op te pakken en vooruit te kijken.

Na die periode bleef ik sporten en liep ik enige jaren met plezier hard in het ABN AMRO wedstrijdteam. Al die tijd fietste ik, wat ik net als hardlopen nog steeds graag doe. Verschillende fietsclassics en verscheidene beroemde cols als de Alpe d’Huez, Télegraphe, Galibier en Stelvio enzovoorts heb ik mogen beklimmen. Elk jaar komen er weer een paar bij. Dat ik als jonge tiener op de surfplank stond (en nog), heeft me het ‘gevoel voor wind’ opgeleverd. Dat tezamen met de passie voor het buitenwater heeft ertoe geleid dat ik mij de laatste jaren ook op het (zee)zeilen heb gestort.

En ondanks de drive die er in alle opzichten fysiek en mentaal is, leer en groei ik nog altijd elke dag. I love it. Zo weet ik hoe effectief de combinatie van beweging en mindfulness, NLP en motiverende gespreksvoering is. Eenvoud. Krachtig. Overzichtelijk. Niet alleen denken, maar ook voelen. Zonder oordeel. Ik ken mijn grens nu beter dan ooit. Niet alleen maar vanuit het hoofd handelen, maar ook vanuit het hart. No nonsens. Echtheid.

Ik raakte er steeds meer van overtuigd dat ik ook anderen wilde laten zien wat hierin werkt. Door goed te kijken. Door te luisteren, ook naar wat niet gezegd wordt en durven te benoemen. Door dichtbij de natuur tot bezinning komen in combinatie met bewegen, komen waardevolle inzichten vanzelf. En dat zittend op een steiger. Of wandelend, hardlopend, achterop de tandem of in een kano.

Naast de Reiki – en geloof me, ook dat is niet zweverig- rondde ik vervolgens een coachingsopleiding af, aanvullende trainingen hierop waaronder de opleiding Mindful Run Coaching en Register Stress Interventie Expert. Alles viel voor mij samen. Maar wat vooral geldt, het zit in mij: de ander meenemen, laten ervaren en motiveren op een manier die op dat moment passend is. Zien waar de schoen wringt en ontdekken hoe daar mee om te gaan.

En zo ontstond in het voorjaar van 2017 Beweging op elk niveau. Inmiddels is dit mooie bedrijf doorontwikkeld en samen met een team waardevolle coaches helpen we mensen uit hun ‘comfortzone’ te stappen en zichzelf uit te dagen door letterlijk en figuurlijk in beweging te komen. Bewegen zonder prestatiedruk in combinatie met ademhalingstechnieken, Mindfulness, reflecterende gesprekken, motiverende gespreksvoering en NLP. In deze lawaaiige westerse wereld een waardevolle methode.

Nuchter en concreet, al gaan we het wel over gevoel hebben. Vanuit autonomie op een passende manier omgaan met de druk die je -in welke vorm dan ook- dagelijks ervaart, is wat je leert. Zinvol voor in privé-situaties en zeker op de werkvloer. Preventief of ter herstel. Ook wordt de wekelijkse podcast van toegevoegde waarde gezien vanwege de interessante thema’s.

We zijn ongelofelijk dankbaar op een manier te mogen werken die dichtbij ons staat. Niet zweverig maar met beide benen op de grond!

“Als we 10% van onze energie en passie aan jou kunnen doorgeven,
dan is onze missie geslaagd!”

Digitale handtekening

Opleidingen

 • Reiki I en Reiki II (2005)
 • Mindful Run Wandel coaching (2017)
 • Mindful Walk/ Run Instructeur (2017)
 • Coaching vaardigheden (2017)
 • Train de Trainers (2017, 2018, 2019, 2020)
 • Verdiepingstraining Buteyko Ademhaling (2019)
 • Verdiepingstraining Coaching (2019)
 • Coaching bij Meulenberg Training & Coaching (2020-heden)
 • Register Stress Interventie Expert i.o (2021-2022)
 • Jaarprogramma FME (2021-2022)
 • Coachen 3.0

Waar ik trots op ben

In de loop van de tijd zijn vele recensies geplaatst door cliënten die de coaching in de buitenlucht als waardevol hebben ervaren. Lees hier de ervaringen van cliënten.

Inmiddels zijn er meerdere krantenartikelen en interviews verschenen. Benieuwd? Klik hier voor de artikelen.

Kom vandaag nog in actie:

neem contact met mij op