Ruben (44) zit al lange tijd op dezelfde werkplek. Hij werkt bij een grote financiële instelling, is deskundig, specialist en geeft leiding. Ruben spotte mij op de cover van het Waterlands Weekblad, las het bijbehorende interview en belde mij. Of ik iets voor hem kon betekenen:“Ik kan me niet meer goed concentreren, ben er met mijn hoofd niet bij”.

De organisatie waar Ruben werkt is groot en complex, vertelt hij. Ongevraagd neemt dit op een gedwongen manier veel van zijn aandacht in beslag. Zonder er energie van te krijgen. Bovendien wordt hij intellectueel onvoldoende uitgedaagd. Een groot deel van zijn werkzaamheden matchen niet met wie hij wil zijn. Een ongrijpbaar gevoel. En dat dag in, dag uit.

Ruben blijkt een zeer bescheiden man. Voelt zich verantwoordelijk. Laat zich niet snel horen. De goede arbeidsvoorwaarden maken het lastig om de stap naar buiten te wagen. Overigens niet alleen vanwege de gouden kooi, nee. Het is ook de vermoeidheid van de dag ervoor, die hij aan het begin van een volgende werkdag voelt. Het werkplezier ontbreekt.

Samen zijn we een coachingstraject in de buitenlucht gestart. We praten, we wandelen, we Lopen hard (zonder prestatiedruk) en we fietsen. Door weer en wind. De grijns op zijn gezicht spreekt boekdelen: de basics doen Ruben zichtbaar goed. Evenals de ademhalings- en ontspanningsoefeningen die er onder andere voor zorgen dat hij zijn grens herkent. Maar ook weer de rust in het hoofd en het lijf ervaart.

Inmiddels hebben we drie sessies achter de rug. De nachtrust is verbeterd. Ook het focussen lukt beter, evenals bewust zijn van het huidige moment. Een bewustwordingsproces is op gang gekomen. Ook leert Ruben zichzelf meer beschermen tegen dat waar hij geen invloed op heeft. Processen, besluiten en vertrekkende collega’s die hij heeft opgeleid.

Met de piramide van Maslow in ons achterhoofd richten we ons tijdens de komende sessies op het doorbreken van vaste denkpatronen en gewoonten. Maar ook welke aspecten Ruben voor zichzelf belangrijk vindt in een functie en waarom. Want zodra de mindset weer fit is en de energie weer terug, is een gezonde keuze maken in zijn loopbaan de next step.

Meer weten? Kijk eens rond op mijn website of neem direct contact met mij op, 0640093007.

Liefs,

NB. Vanwege privacy is in het praktijkvoorbeeld gekozen voor een andere naam

Geef een reactie