Inez liep vast in haar werk en in haar hoofd. Inez volgde mij al langere tijd op LinkedIn, mijn manier van werken sprak haar aan en ze mailde mij voor een telefonische afspraak.

Inez is leidinggevende van twee afdelingen in een ziekenhuis en neemt deel aan verschillende werkgroepen. Dit tezamen brengt veel werk met zich mee. Te veel.

Overal en nergens zijn, leidde ertoe dat het team van Inez haar te weinig zag. Hoe zelfsturend ook, het team miste haar support, betrokkenheid en ruggespraak op de momenten dat het nodig was. Toen de leidinggevende van Inez -zonder Inez medeweten- een signaal van haar team ontving waarin ontevredenheid over haar afwezigheid werd geuit, ging het mis.

Het gevoel van falen, niet voldoen aan de verwachtingen van collega’s, het wantrouwen van haar team in haar, hakte er behoorlijk in. Samen bespraken we de knelpunten. Inez stuurde mij haar baalpunten en bijbehorende doelen en zo zijn we een coaching traject in de buitenlucht gestart. Het samen al bewegend praten in de buitenlucht, voelde als een verademing voor Inez.

Tijdens het traject kwam er meer los. Pesterijen op de lagere en middelbare school hadden hun sporen nagelaten zoals onzekerheid en een laag zelfbeeld. De ambitie om in de jaren hierna te groeien in verschillende functies en daarin te slagen, gaf altijd afleiding, voldoening en had een compensatie-effect. Het verdoezelde het oud zeer dat als een boemerang terugkeerde toen zij onlangs vastliep.

Herinneringen kunnen niet gewist, maar de negatieve emoties die hieraan kleven, daar kunnen we wel wat mee. En hoe. Verschillende oefeningen maakten dat de scherpe kantjes er vanaf gingen waardoor ruimte ontstond. Ruimte voor ontlading, ruimte om bewust te zijn van eigen gedrag, verbale en non-verbale communicatie, (beperkende) overtuigingen en kwaliteiten. Ruimte om zichzelf beter te begrijpen en ruimte om zichzelf te zijn. Wauw.

We hebben nog één sessie te gaan. Inmiddels heeft Inez al zoveel stappen gezet. Het hardnekkige brein is nu meer flexibel, er is rust in het hoofd en rust in het lijf. Er is weer een positief zelfbeeld. Inez heeft zich uit een paar werkgroepen teruggetrokken en is als hoofd weer ‘standby’ op de afdelingen. Na een aantal gerichte gesprekken met het team, is het vertrouwen hersteld.

Het traject dat Inez bij mij volgt, duurt in totaal twaalf weken. Heel bewust zodat tussen de afspraken door voldoende tijd is om alles te laten bezinken en te integreren. Het feit dat Inez tot nu toe (in tien weken tijd) al een mooi resultaat heeft geboekt, maakt dat dit coaching traject in de buitenlucht haar past als een jas. Ik heb hem aangereikt, ze heeft hem zelf aangetrokken en staat haar goed!😊

N.b: In verband met privacy is in dit praktijkvoorbeeld gekozen voor een andere naam.

Zou jij net als Inez, ook aan jezelf willen werken? Wil je weten of deze vorm van buitencoaching bij jou past? Boek dan een introductiesessie.

Of ben jij een leidinggevende en wil jij dit voor je medewerkers omdat zij op het randje van uitval zitten of reeds uitgevallen zijn? Lees dan verder op de pagina over coaching voor bedrijven.

Of neem rechtstreeks contact met mij op. Ik zie er naar uit !

Hartelijke groet,

Esther van der Salm

0640093007

Geef een reactie