Laura volgde mij al langere tijd op facebook en LinkedIn. Ze belde mij en vertelde dat ze niet zo zeer worstelde met grote issues maar dat er toch bepaalde situaties waren waar ze moeite mee had. Laura klonk vastberaden, trefzeker en ik zou willen zeggen ‘dynamisch’. Een krachtige persoonlijkheid, merkte ik al gauw.

Dat klopte ook wel. Laura staat aan het roer van een familiebedrijf waar zij de laatste jaren is ingegroeid. De klanten van het bedrijf bestaan grotendeels uit mannen en zo kwam ter sprake dat mannen van rond de 60 niet altijd een ‘nee’ accepteren van een vrouw van nog geen 40 jaar, Laura dus. Dealen met de mannenwereld, was daarom één van haar uitdagingen. 

Tijdens onze intake vertelde zij ook dat ze het werk graag wil loslaten zodra ze de deur van het kantoor achter zich dichttrekt. Hiermee bedoelt ze de irritatie en emotie die in haar hoofd blijft hangen. Het meenemen van werk naar huis kost dan veel energie. Of we dat (en nog meer) tijdens een coachingstraject zouden kunnen doorbreken.

Met een glimlach hoorde ik Laura’s verhaal aan. Bijzonder interessant. Vol met ambitie, dynamiek en drive in haar stem en dan toch kennelijk valkuilen waar je niet zomaar zelf uitkomt.

De afspraak die we maakten voordat het coachingstraject zou starten, was dat Laura mij haar exacte ‘baalpunten’ en bijbehorende doelen zou mailen. Zodat we samen concreet wisten waarvoor we het zouden doen. In no time ontving ik 5 concrete baalpunten en bijbehorende doelen. Strak en to the point. Hoe kon het ook anders 🙂.

De sessies die hierna volgden, waren het waard. Familie issues, klant issues kwamen voorbij.

Opvallend in dit coachingstraject met Laura, is dat tijdens de sessies bleek dat haar bijzonder snelle manier van denken, haar geweldige vermogen om overal het maximale uit te halen en daar altijd in te slagen, juist ook haar valkuil is. 

Omgang en de wijze van communiceren met klanten luistert nauw. Verstaan wat niet gezegd wordt, ook. Snel kunnen denken is dan wel een mooie competentie maar kan er ook toe leiden dat je te snel gaat voor de ander. En wanneer je onbedoeld details weglaat omdat ze overbodig lijken, daag je je klant uit met jou te ‘levelen’ in plaats van andersom.

Mooi was om samen te ontdekken dat de oorzaak van bepaalde issues hier in schuilging. Confronterend en leerzaam tegelijk. Dat gaf stof tot nadenken. Met een glimlach.

Samen in de buitenlucht ontspanningsoefeningen doen, wandelen en hardlopen met gebruik van ademhalingstechnieken, maakt dat Laura nu ook haar grens herkent. Dat het respecteren van die grens ‘a gift for life’ blijkt te zijn. Het maakt dat na een werkdag met o.a. dealen met de mannenwereld, nog genoeg energie over is om tijd door te brengen met het gezin.

Herken jij je in het verhaal van Laura en/of ben je benieuwd of een coachingstraject in de buitenlucht iets voor jou is? Boek dan een introductiesessie. Nu in de winter €50 (ipv €150).

Wil jij coaching voor je medewerker(s), lees dan hier verder.

Hartelijke groet,

Esther van der Salm 0640093007

NB: Ivm pricacy is gekozen voor een andere naam

Geef een reactie