Shanti (46) is alleenstaande moeder met twee kinderen. Hard werken en zichzelf nauwelijks qualitytime gunnen, leek haar bijna vertrouwd. Een nieuwe liefde hield helaas geen stand en dat gaf haar een gevoel van afwijzing. Een valkuil van Shanti was haar mening direct klaar hebben. En dat zorgde her en der voor frictie. De verantwoordelijkheid die zij voelde voor haar kinderen uitte zich vaak door dicht op hun huid te zitten wat sfeerbepalend was. 

Toen ik Shanti tijdens de vrijblijvende intake ontmoette stond haar het huilen nader dan het lachen. De overlevingsstand waar zij al langere tijd in stond, thuis en op werk, maakte dat zij aldoor spanning voelde. Nervositeit. Onrust. Haar stem dusdanig laten gelden was onbedoeld een manier om zichzelf en de ander te laten weten in control te zijn. Wat niet het geval was.

Samen zijn we een coachingstraject gestart. Doel is om weer vertrouwen en rust te vinden in zichzelf en in de toekomst. Doel is ook de teugels wat meer te laten vieren op een manier die goed voelt. Haar omgeving meer ruimte te geven waardoor deze juist naar Shanti toekomt. Doel is tevens weer leren te genieten van de kleine dingen die groot zijn. 

Shanti loopt graag hard en elke week lopen we een rondje van +/- 8 kilometer. Tussendoor staan we stil om oefeningen te doen die bijdragen aan de doelen die Shanti heeft. En jee wat is het gaaf om te zien hoe ze geniet -per definitie-, maar ook geniet van de vooruitgang die zij boekt. 

De tools helpen haar zichtbaar. Rust, geduld, kracht, warmte en humor is wat tevoorschijn komt. We hebben nog twee sessies te gaan. 

Nb: Vanwege privacy is gekozen voor een andere naam. 

Meer weten? Kijk gerust rond op mijn website of neem vrijblijvend contact met mij op.

Geef een reactie