Wat een gekke tijd, wat een impact heeft deze op de meesten van ons. Wat in mijn optiek een rode draad is dat een ieder op zijn/haar eigen manier min of meer uit evenwicht is. We proberen een vorm voor onszelf te vinden die past. Voor veel bedrijven staat de wereld op z’n kop. Werken zoals voorheen is in verschillende branches onmogelijk. Velen zijn ook inventief, zoals de horecabedrijven, chapeau !

Het thuiswerken voor medewerkers van andere branches is voor de één een uitkomst. Geen reistijden, geen files, kortom tijdwinst en minder stress. Voor de ander betekent thuisweken meer onrust. Het vergt immers een goede focus en goede dagindeling. Een serieuze uitdaging met kinderen om je heen en een vaatwasser die piept.

Het terugschroeven van al onze bezigheden leidt voor velen ook tot stilvallen. We hebben minder om handen en weten met de tijd die we over hebben, geen raad. Want wanneer voelt een dag nu goed wanneer je niet zoveel hoeft? Het zegt iets over het altijd ‘aan’ staan waar nu veel minder sprake van is. Afkickverschijnselen dus.

En die afkickverschijnselen leiden bij velen tot verveling en gebrek aan motivatie. Zelfdiscipline neemt af. En daar is dan het gladde ijs. Voordat we hier actie op ondernemen, zijn er soms weken verstreken. Wanneer je dan toch al niet zo goed in je vel zat om welke reden dan ook, is het vaak behoorlijk lastig jezelf weer op te pakken.

Als ik kijk naar de mensen die ik mag begeleiden, ben ik blij dat ik hierin van betekenis mag zijn. We gaan naar buiten, praten over wat er speelt en waar de schoen wringt. Ik luister, stel vragen en reflecteer. Ik laat de mensen zelf nadenken over wat voor hen zou werken. Door dit samen tegen het licht te houden en aan te pakken, zie ik weer een lach op het gezicht verschijnen.

Maar ook het hardnekkige brein. We laten ons daar zo makkelijk door leiden. Door middel van doelgerichte gesprekken, oefeningen en beweging zonder prestatiedruk in de buitenlucht, zetten we stappen in de goede richting. We trainen het brein en laten het hart spreken. Het maakt dat er ruimte ontstaat om te voelen wat nodig is, nu en in de toekomst.

Wil jij voorkomen dat je verder wegzakt in de verveling en wil je loskomen van jouw vaste denkpatronen en gewoonten? Wil jij een betere focus, jezelf beter begrijpen en weer blij zijn met jezelf? Op een manier die van toegevoegde waarde is, ook op de lange termijn? Misschien is dan een introductiesessie iets voor jou zodat je ontdekt of deze vorm van coaching bij je past.

Ben jij een leidinggevende of werkgever en wil jij goed voor je medewerkers zorgen op het gebied van preventie en herstel? Laat hen dan niet langer wachten en biedt hen de mogelijkheid aan zichzelf te werken. Zodat zij voor jou goed werk kunnen verrichten waardoor jij trots kunt zijn en mag vertrouwen op hun positieve inzet. Juist nu! Op een manier die ook in de toekomst vruchten afwerpt.

Warme groet,

Esther van der Salm

0640093007

Geef een reactie