Plan een belafspraak

Huisartsen, fysiotherapeuten, bedrijfsartsen, psychologen en psychiaters geven tijdens een bepaalde fase van een therapie of revalidatie vaak het advies om regelmatig naar buiten te gaan en te bewegen. Tijdens én na lichamelijke en/of psychische klachten kan dit echter een grote stap zijn. Die stap samen zetten, is makkelijker dan alleen. We gaan de natuur in voor een verantwoorde dosis lichaamsbeweging. Uiteraard houd ik daarbij rekening met de door de behandelend arts gestelde voorwaarden.

Positieve uitwerking

Bewegen heeft een bewezen positieve uitwerking op zowel lichaam als geest. Het is dan ook niet verwonderlijk dat bij fysieke en mentale problemen ‘lichaamsbeweging’ vroeg of laat onderdeel uit gaat maken van de therapie. Het is vooral nodig, Ook na afloop van een traject bij een fysiotherapeut, bedrijfsarts, psycholoog of psychiater wordt, om een terugval te voorkomen, vaak geadviseerd regelmatig naar buiten te (blijven) gaan.

Bewegen in de natuur

Als Beweeg- en wandelcoach neem ik je twaalf weken lang mee naar buiten. Samen ondernemen we verschillende soorten activiteiten, zoals wandelen, fietsen of hardlopen, maar ook kanoën en in de winter schaatsen, kunnen op het programma staan. Afhankelijk van wat bij jou past. Daarnaast staan we tijdens de verschillende activiteiten regelmatig stil en doen we oefeningen die aansluiten bij jouw coachvraag. Niet alleen prater de praat, maar ook doen!

Bewegen als leefpatroon

Uiteindelijk is het de bedoeling dat het bewegen in de buitenlucht in combinatie met Mindfulness, ademhalingstechnieken, yoga en NLP onderdeel uit gaat maken van jouw leefpatroon. Zodat je ook na het traject bij mij (een periode van twaalf weken) fysiek en mentaal fit blijft. Dat je naar buiten blijft gaan om te bewegen. Net zo belangrijk zijn de tools die je leert, waardoor jij na dit traject deze kunt toepassen in tijden van stress of in lastige situaties. Hiermee verklein je de kans op een terugval. Dus niet alleen buiten bewegen, niet alleen reflecterende gesprekken, niet alleen ademhalingstherapie, niet alleen Mindfulness, niet alleen yoga en niet alleen NLP. Nee. Het zit em in de combinatie van deze zes onderdelen en daarmee buitengewoon effectief!

Lees hier de ervaringen van mensen die jou voorgingen!

Tijdens of na behandeling bij:

  • Praktijkondersteuner huisarts (POH)
  • Fysiotherapeut
  • Psycholoog
  • Psychiater
  • Bedrijfsarts

Geschikt voor:

  • Preventie
  • Revalidatie
  • Voorkomen terugval
  • Ondersteuning behandeling

Kom vandaag nog in actie:

Vraag nu je vrijblijvende intake aan