Mis je uitdaging in je leven?

Voel jij je vaak lusteloos, vind je jouw leven oppervlakkig? Zit je niet op de juiste werkplek omdat je bijvoorbeeld onder je niveau werkt? Breng je thuis jouw kostbare vrije tijd (te vaak) door met op de bank hangen? Dan heb je wellicht last van symptomen van een zogenoemde bore-out. Verveling. Werk of geen werk, jouw dag biedt niet de uitdaging die jij nodig hebt. Hierdoor voel je je ongemotiveerd en energieloos.

Weg met de verveling

Ziek worden van verveling komt voor. Je voelt je ongemotiveerd, ontevreden en energieloos. Je zit jezelf in de weg. Gevangen in de sleur. Iets wat er langzaam in sluipt. Moe zijn van jezelf. Verder van jezelf verwijderd waarbij je merkt dat er iets moet veranderen.

Regelmatig ontvang je misschien van die goedbedoelde adviezen, waar je eigenlijk niks mee kunt. Het probleem is namelijk wanneer je te lange tijd weinig uitdaging ervaart, dat je meestal geen energie hebt om in actie te komen. Uitstelgedrag is waar je je in herkent en je probeert de leegte op te vullen. Het wordt tijd om de negatieve spiraal te doorbreken!

Plan een belafspraak

Geef je leven weer kleur en onderzoek waar je blij van wordt!

Ik ben Esther, ik begeleid jou tijdens jouw bore-out graag naar meer voldoening. Jij doet ertoe. Ik heb altijd een grote passie gehad voor buiten zijn, buitensport en (mentale) beweging. Sinds mijn 7e schaats ik en vanaf mijn vijftiende ben ik fervent hardloper. De prestatiedruk was hoog. Vernieuwing, voldoening en afwisseling was voor mij belangrijk, maar ik moest daarbij uitkijken dat ik mezelf niet voorbij liep.

In beweging vond ik mijn uitdaging én mijn rust. De combinatie met mindfulness, gezond ademhalen en het loskomen van vaste denkpatronen zorgde dat ik steeds dichter bij mezelf kwam zodat ik mij realiseerde wat echt belangrijk was voor mij.

Als persoonlijke coach, wandel- en beweegcoach, Mindful Walk- en Mindful Run instructeur, onderzoek ik graag met jou wat jij nodig hebt om weer terug bij jezelf te komen én je dromen te dromen. Stapje voor stapje, zoals het voor jou goed voelt.

Ga verveling tegen en kom in beweging om van je bore-out af te komen.

Bewegen en naar buiten gaan, hoe zou dat jou kunnen helpen om van je bore-out af te komen? Samen bewegen in de natuur zorgt voor positieve prikkels en haalt je uit de sleur. Je dag krijgt een andere invulling, die zorgt voor de positieve energie die je nodig hebt. Die energie kun je goed gebruiken. Overal en altijd, maar ook op je werk. Zelfs wanneer je na een werkdag thuis komt, zou het toch welkom zijn dat je nog energie over hebt? Een bore-out heb je niet voor niks. Je mag weer opnieuw uitvinden wat jou positief raakt en waar jij blij van wordt.

Ik neem je mee de natuur in en samen gaan we aan de slag. We onderzoeken hoelang je al een bore-out hebt en wat de oorzaak is. Wat zou je willen? Wat is voor jou belangrijk in je leven en op je werk? Wanneer heeft het voor jou zin? Welke beperkende overtuigingen houden je tegen? Waar ben je goed in? Tijdens de coaching komt altijd naar boven wat op dat moment belangrijk is.

Tijdens onze sessies in de natuur, ondernemen we verschillende soorten activiteiten zoals fietsen, wandelen of hardlopen en kanoën. Wat bij jou past. Niks moet. Het mag vooral vernieuwend en leuk zijn! Samen zorgen we ervoor dat regelmatig bewegen in de buitenlucht en ontspanning onderdeel van jouw dagelijks leven wordt. Al gauw zal je merken dat je niet meer zonder lichaamsbeweging en de ontspanning wilt.

Wat anderen zeggen..

“Ik werk bij een grote bank en had sinds langere tijd last van vermoeidheid, sliep slecht, had concentratieproblemen en was vaak mentaal afwezig. Mijn lichaam begon signalen af te geven dat het niet goed ging. Op mijn werk zocht ik veel meer uitdaging en het lukte me maar niet geconcentreerd te werken.

Esther is deskundig en stelde een professioneel coachingstraject samen die afgestemd was op mijn doelen. Ze stelde scherpe vragen en reflecteerde, wat mooi bijdroeg -en nog steeds bijdraagt- aan mijn bewustwording. Ze daagde mij ook uit buiten mijn ‘comfortzone’ te stappen, zonder grote druk. Zoveel geleerd in zo’n korte tijd! Met de rust in mijn hoofd en een heldere geest ga ik nu werken aan de volgende stap in mijn carrière”.

Individueel traject voor bore-out: Jezelf op nummer één zetten

Een gezonde dosis lichaamsbeweging in combinatie met gesprekken, mindfulness, ademhalingstechnieken, yoga en NLP. Dit is mijn doeltreffende methode om jouw vicieuze cirkel te doorbreken en jouw somberheid en vermoeidheid te verminderen. Deze unieke aanpak maakt dat jij loskomt van vaste denkpatronen en gewoonten, waardoor jij weer verder kunt.

Het traject voor Individuele coaching betreft een twaalf-wekelijks traject waarbij we om de week twee uur per keer samen de buitenlucht in gaan. We werken buiten in de omgeving van Monnickendam en daarbuiten (een straal van 50 kilometer). In overleg kunnen we dus bij jou in de buurt aan de slag gaan. Woon jij buiten deze regio? Geen probleem. Ik introduceer je graag bij een van mijn waardevolle collega’s.

Tijdens de sessies kun je helemaal jezelf zijn. De sessies draaien om jou! Juist wanneer jij jezelf niet anders voor hoeft te doen, kan er groei ontstaan. Het traject is afgestemd op wat jij nodig hebt, zodat je leert luisteren naar je lichaam en je grenzen leert herkennen. Het resultaat? Meer zingeving, energie en keuzes kunnen maken die jou echt voldoening geven.

Investering in jezelf voor het bore-out traject

Schermafbeelding 2020-10-12 om 12.51.35

Aanrader:

Tegenwoordig wordt een coachingstraject meestal vergoed door de werkgever. Wist je dat je als medewerker bijna altijd een budget hebt voor persoonlijke ontwikkeling waar je gebruik van kunt maken? Het heeft voor jullie beide voordelen! Vraag dus gerust aan je werkgever of je in aanmerking komt voor vergoeding vanuit het bedrijf. Je kunt je leidinggevende altijd verwijzen naar de bijbehorende info

Wat anderen ook zeggen:

“Ik ben bij Esther terecht gekomen omdat ik volledig was vastgelopen. Ik voelde niks meer en was doodmoe. Te lang mijn energie besteed aan dingen die ik niet
leuk vond en het zoeken naar oplossingen. Het individuele traject heeft deze impasse doorbroken. Ik ben mij weer bewust geworden van mijn grenzen en er is weer connectie tussen hoofd en hart. Ik ben weer gaan voelen en bewust geworden van de echt belangrijke dingen in het leven. Ik ben letterlijk en figuurlijk weer in beweging gekomen. Dat was mij zonder de oefeningen van Esther zelf nooit gelukt”.

Contact

Ik snap dat jouw tijd kostbaar is. Daarom bel ik graag eerst even met je. Zodat we over en weer eerst kunnen polsen of we met elkaar in zee moeten gaan. Je kunt even mijn stem horen en je kunt je vragen aan me stellen. Aan dit gesprek zijn geen kosten verbonden. Na dit gesprek heb je uiteraard alle tijd om alles even te laten bezinken. Ik behandel je vraag en gegevens discreet. Leuk je snel te spreken!

Veelgestelde vragen over het bore-out traject

Kan dit ook voor bedrijven?

Ja, ik coach aldoor medewerkers van verschillende bedrijven.

Op welke locatie werken we?

We werken altijd buiten op een fijne locatie in de provincie Noord-Holland en in de provincie Utrecht. Waar precies, dat stemmen we af in overleg. Woon jij buiten deze regio? Geen probleem. Ik verwijs je in overleg naar een van mijn gecertificeerde waardevolle collega’s.

Wat nou als blijkt dat dit toch niks voor mij is?

Aan jezelf werken kan zorgen voor weerstand, zeker als je je moe en futloos voelt. Eén keer bewegen en coachen is ook niet genoeg. We gaan samen echt zoeken naar de oorzaak en hebben net zoveel aandacht voor hoe jij in de toekomst verder kunt. Mocht dit traject echt niet bij je passen, dan blijkt dat al tijdens de vrijblijvende intake die wij samen hebben voordat een traject start. Ik vertel je dan precies wat je kunt verwachten.

Ik weet niet zeker of ik een bore-out heb, kan ik toch dit traject doen?

Ja, natuurlijk. Als jij je aangesproken voelt en als je voelt dat dit het juiste traject voor je is, dan ben je natuurlijk van harte welkom. Voorkomen is beter dan genezen (preventie)! Twijfel je evengoed? Neem dan contact op.

Hoe werkt de betaling?

Als we ervoor gaan, maken we afspraken en ontvang je een bevestiging waarin ik kort samenvat wat we gaan doen en wat jouw doelen zijn. De factuur ontvang je voordat we starten. Voordeel is dat we ons vervolgens volledig kunnen richten op jouw herstel.

Wordt het traject vergoed?

Nee, de sessies worden niet vergoed door de zorgverzekering. Werkgevers vergoeden vaak wel. De kosten voor coaching van een medewerker zijn voor het bedrijf volledig belasting aftrekbaar. Naast teruggave van btw kunnen de kosten volledig als bedrijfskosten worden opgevoerd zonder drempel of andere beperkingen. De bedrijfsvorm (Vof, bv, nv) heeft geen invloed op de aftrekbaarheid. Investeren in medewerkers voor wat betreft een coaching traject, is fiscaal dus aantrekkelijk.