Loop jij jezelf al veel te lang voorbij?

Ben je vaak moe en heb je regelmatig hoofdpijn? Ben je onrustig in je hoofd en heb je moeite je te concentreren? Heb je weinig zin, zie je overal tegenop en komt er weinig uit je handen? Het zijn stuk voor stuk signalen die kunnen wijzen op een burn-out. Een slechte nachtrust, veel piekeren en ontevredenheid zijn eveneens symptomen.

Heb je een burn-out en zit je thuis, of ben je nog aan het werk, maar zit je tegen een burn-out aan en weet je dat het zo niet langer kan? Weet je niet wat je kunt doen om je weer beter te voelen?

Plan een belafspraak

Je hoeft je niet langer sterk te houden

Wellicht houd je je misschien al lange tijd sterk. Je probeert alles tegelijk te zijn: Vriendin, vriend, moeder, vader, dochter, zoon, partner, collega. Op je tenen lopen. Jij past je vaak aan, houdt met iedereen rekening. Behalve met jezelf.

En nu opeens lijkt het of niets meer lukt. Confronterend en verwarrend. Misschien voelt het alsof je faalt. Vind je het een eng idee dat je het nu niet meer zelf kunt en om hulp moet vragen. Maar van binnen voel je dat dit niet zo niet langer kan.

Tijd om nu echt naar je lijf en de signalen te luisteren!

Ik ben Esther, ik begeleid jou tijdens jouw burn-out graag naar meer rust in je hoofd en in je lijf. Ik heb altijd een grote passie gehad voor buiten zijn, buitensport en (mentale) beweging. Sinds mijn 7e schaats ik en vanaf mijn vijftiende ben ik fervent hardloper. De prestatiedruk was hoog en ik ging regelmatig over mijn grens heen. Niet alleen tijdens het sporten maar ook in het dagelijkse leven.

Bewegen zonder prestatiedruk in combinatie met mindfulness was voor mij de sleutel. Dat in combinatie met het aanleren van een gezonde ademhaling en het loskomen van vaste denkpatronen en gewoonten. Een stap terug doen om er twee vooruit te kunnen maken. Eenvoud. Overzicht. Mezelf zijn. Niet alleen denken, maar ook voelen. Zonder oordeel. Ik ken mijn grens nu beter dan ooit. Niet alleen maar vanuit het hoofd handelen, maar ook vanuit het hart.

Als persoonlijke coach, wandel- en beweegcoach, Mindful Walk- en Mindful Run instructeur, onderzoek ik graag met jou zonder druk wat jij nodig hebt om weer terug bij jezelf én je dromen te komen. Stapje voor stapje, zoals het voor jou goed voelt. Niet zweverig, maar met beide benen op de grond. Al gaan we het wel over gevoel hebben.

Kom van de bank af en kom in beweging om van je burn-out af te komen.

Bewegen en naar buiten gaan.. Daar zit je nu misschien helemaal niet op te wachten, aangezien je zo moe en futloos bent. Maar wist je dat lichaamsbeweging een bewezen positief effect heeft op hoe jij je voelt? Je komt letterlijk in beweging. In je lijf worden gezonde stofjes aangemaakt. Daarnaast kom je uit je hoofd, in je lijf. Een bewustwordingsproces komt op gang. Buiten bewegen is eigenlijk de eerste stap om weer een stapje dichterbij jezelf te komen.

Ik neem je mee de natuur in en samen werken we aan jouw valkuilen. We onderzoeken jouw beperkende overtuigingen en gaan samen kijken hoe het zover heeft kunnen komen. Wanneer is het fout gegaan? Wat houdt je bezig? Waar pieker je over? Hoe kun je een burn-out in de toekomst voorkomen? Wat heb je nodig om je weer goed te voelen? Wat zou je willen? Waar zijn jouw kwaliteiten? Tijdens de coaching komt altijd naar boven wat op dat moment belangrijk is.

Tijdens onze sessies in de natuur, ondernemen we verschillende soorten activiteiten zoals fietsen, wandelen of hardlopen en kanoën. Wat bij jou past. Samen zorgen we ervoor dat regelmatig bewegen in de buitenlucht en ontspanning onderdeel van jouw dagelijks leven wordt. Zodat er evenwicht ontstaat en jij weer autonomie ervaart. Al gauw zal je merken dat je niet meer zonder lichaamsbeweging en de ontspanning wilt. Een fitte mindset zorgt dat jij weer goed kunt functioneren!

Hoe anderen het traject ervaren hebben:

“Via de huisarts ben ik vanwege mijn aanhoudende burn-out klachten gewezen op Esther en haar werkwijze. Na een leuk gesprek met Esther zijn we het individuele traject gestart.

Het voelde goed om weer in beweging te komen en zo veel in de buitenlucht te zijn, weer of geen weer.
Esther heeft mij laten ervaren dat je met behulp van de neusademhaling je kan inspannen én binnen je grenzen kan blijven. Gedurende het traject lukte het ook steeds beter door middel van de verschillende oefeningen me te ontspannen.Tevens hield Esther mij regelmatig een spiegel voor, wat verhelderend werkte.

Ik heb weer het vertrouwen gekregen om meer te bewegen zonder over mijn grenzen te gaan.
Ik heb nog wel een weg te gaan, maar er zit weer een stijgende lijn in en ik ga de tools van Esther zeker voortzetten”.

Inge

Individueel traject voor burn-out: Leer luisteren naar jezelf

Een gezonde dosis lichaamsbeweging in combinatie met gesprekken, mindfulness, ademhalingstechnieken, yoga en NLP. Dit is mijn doeltreffende methode om jouw vicieuze cirkel te doorbreken en jouw gejaagdheid, somberheid, vermoeidheid te verminderen. Deze unieke aanpak maakt dat jij loskomt van vaste denkpatronen en gewoonten. Wat een verademing. De afgelopen jaren heb ik al tientallen mensen met succes van hun burn-out af mogen helpen of een burn-out weten te voorkomen met behulp van deze basic aanpak. No nonsens.

Het traject voor individuele coaching betreft een twaalf-wekelijks traject waarbij we om de week twee uur per keer samen de buitenlucht in gaan. We werken buiten in de groene omgeving van Monnickendam en/of in een straal van 50 kilometer vanuit Monnickendam gezien. Woon jij buiten deze regio? Geen probleem. Ik verwijs je in overleg door naar een van mijn waardevolle gecertificeerde collega’s.

Gedurende het twaalf-wekelijkse traject staan jij en jouw doel(en) centraal. Maatwerk. Altijd afgestemd op wat bij jou past. Zo leer je onder andere luisteren naar de signalen van je lijf en je eigen grenzen (her)kennen. Het resultaat? Rust in het hoofd, rust in het lijf. Stabiel en fit.

Investering in jezelf voor het burn-out traject

Aanrader:

Tegenwoordig wordt een coachingstraject meestal vergoed vanuit de werkgever. Wist je dat je als medewerker bijna altijd een budget hebt voor persoonlijke ontwikkeling waar je gebruik van kunt maken? Het heeft voor jullie beide voordelen! Vraag dus gerust aan je werkgever of je in aanmerking komt voor vergoeding vanuit het bedrijf. Een coach traject is voor jouw werkgever belasting aftrekbaar. Je kunt je leidinggevende ook altijd verwijzen naar deze info.

Hoe een cliënt de coaching heeft ervaren:

“Ik heb een persoonlijk coachingstraject gevolgd bij Esther en kan dat iedereen aanbevelen! Als je op zoek bent naar rust in je hoofd en lichaam en daar hulp bij kunt gebruiken, is Esther absoluut de juiste persoon. Door zonder druk te bewegen in de natuur, met focus op de juiste ademhaling en ondertussen mindfulness oefeningen, kom je weer dichter bij je gevoel. Ze reikt je de juiste handvatten aan om weer meer in het “hier en nu” te zijn, zonder (over jezelf of wat dan ook) te oordelen. Ik heb veel aan het traject gehad. Ik pieker niet meer continu, weet nu wat ik ga doen als ik wel weer in die pieker-modus kom en geniet weer veel meer van de kleine dingen. Ten slotte is Esther een heel prettige gesprekspartner en een fijn mens. Niet twijfelen, maar jezelf dit “cadeau” gewoon gunnen!”

K. Poncia

Een leidinggevende aan het woord:

Yvonne: “Als leidinggevende van een grote afdeling binnen een ziekenhuis heb ik zeer positieve ervaringen met het werk van Esther van der Salm. Na mijn eigen kennismaking met haar werkwijze in een Mindful Run groep en daarna voor medewerkers van de afdeling, verwijs ik sinds een jaar of drie zo nu en dan ook gericht een medewerker naar Esther voor een 1 op 1 traject. Ik ervaar het als een preventieve investering in een bijdrage aan een gezond/vitaler/gewaardeerd voelende medewerker.

Een medewerker waarvan ik zie of hoor dat hij/zij steeds meer uit balans raakt, door wat voor omstandigheden dan ook en feitelijk richting volledige uitval schuift, wordt mee in gesprek gegaan. De optie voor het traject met Esther wordt dan besproken en na een positief kennismakingsgesprek wordt gestart.

Mijn ervaring is dat je medewerkers al na 3 weken ziet veranderen: energie en mentale sterkte nemen toe. Wat fijn is, dat medewerkers zelf tools krijgen om hun werk beter aan te kunnen, met meer energie, maar zeker ook om in hun privéleven gebeurtenissen beter op te kunnen vangen, wat ook weer positief effect heeft op het werk. Kortom een win/win situatie voor beide partijen. Je biedt medewerkers daarmee iets waardevols voor de lange termijn.

Mijn allereerste medewerker die bij Esther in een 1 op 1 traject ging, zat al heel lang uitgevallen thuis. Het herstel is tijdens en na de sessies met Esther met positieve stappen vooruitgegaan in langzaam opbouwen tot volledig herstel. Wat ook meespeelt is de menselijke betrokkenheid van Esther, medewerkers voelen dat. De privacy van de medewerker is geborgd doordat ik als leidinggevende op de hoogte gehouden wordt over het verloop van het traject maar verder Esther niets inhoudelijks met mij bespreekt”. Yvonne

Contact

Ik snap dat jouw tijd kostbaar is. Daarom bel ik graag eerst even met je. Zodat we over en weer eerst kunnen polsen of we met elkaar in zee moeten gaan. Je kunt even mijn stem horen en je kunt je vragen aan me stellen. Aan dit gesprek zijn geen kosten verbonden. Na dit gesprek heb je uiteraard alle tijd om alles even te laten bezinken. Ik behandel je vraag en gegevens discreet. Leuk je snel te spreken!

Veelgestelde vragen over het burn-out traject

Kan dit ook voor bedrijven?

Ja, ik coach vooral medewerkers van verschillende bedrijven. Zie hier voor meer info.

Op welke locatie werken we?

We werken altijd in de buitenlucht op een (groene) locatie in de provincie Noord-Holland en in de provincie Utrecht. Woon jij buiten deze regio? Geen probleem. Ik verwijs je in overleg door naar een van mijn waardevolle gecertificeerde collega’s.

Wat nou als blijkt dat dit toch niks voor mij is?

Aan jezelf werken kan zorgen voor weerstand, zeker als je je moe en futloos voelt. Eén keer bewegen en coachen is ook niet genoeg. We gaan samen echt zoeken naar de oorzaak en hebben net zoveel aandacht voor hoe jij in de toekomst verder kunt. Mocht dit traject echt niet bij je passen, dan blijkt dat al tijdens de vrijblijvende intake die wij samen hebben voordat een traject start. Ik vertel je dan precies wat je kunt verwachten.

Ik heb (nog) geen burn-out, kan ik toch dit traject doen?

Ja, natuurlijk. Als jij niet goed in je vel zit en deze aanpak spreekt je aan, dan ben je natuurlijk van harte welkom. Voorkomen is beter dan genezen (preventie)! Twijfel je nog? Neem dan even contact op.

Hoe werkt de betaling?

Tijdens de vrijblijvende intake zal blijken of we er samen voor gaan. Als we ervoor gaan, maken we afspraken en ontvang je een bevestiging waarin ik kort samenvat wat we gaan doen en wat jouw doelen zijn. De factuur ontvang je voordat we starten. Dan kunnen we ons vervolgens volledig richten op jouw herstel.

Wordt het traject vergoed?

Nee, de sessies worden niet vergoed door de zorgverzekering. Werkgevers vergoeden vaak wel. De kosten voor coaching van een medewerker zijn voor het bedrijf volledig belasting aftrekbaar. Naast teruggave van btw kunnen de kosten volledig als bedrijfskosten worden opgevoerd zonder drempel of andere beperkingen. De bedrijfsvorm (Vof, bv, nv) heeft geen invloed op de aftrekbaarheid. Investeren in medewerkers voor wat betreft een coaching traject, is fiscaal dus aantrekkelijk.