Wat is een burn-out?

Ben je vaak moe en heb je regelmatig hoofdpijn? Ben je onrustig in je hoofd en heb je moeite je te concentreren? Heb je weinig zin, zie je overal tegenop en komt er weinig uit je handen? Het zijn stuk voor stuk signalen die kunnen wijzen op een burn-out. Daarnaast zijn een slechte nachtrust, veel piekeren en ontevredenheid eveneens symptomen.

Plan een belafspraak

Burn-out herstel

Bewegen en naar buiten gaan. Daar zit je nu misschien helemaal niet op te wachten, aangezien je zo moe en futloos bent. Maar wist je dat lichaamsbeweging een bewezen positief effect heeft op hoe jij je voelt? Je komt letterlijk en figuurlijk in beweging. In je lijf worden gezonde stofjes aangemaakt. Daarnaast kom je uit je hoofd, in je lijf. Een bewustwordingsproces komt op gang. Buiten bewegen is eigenlijk de eerste stap om weer een stap dichterbij jezelf te komen.

Een gezonde dosis lichaamsbeweging in combinatie met reflecterende gesprekken, mindfulness, ademhalingstechnieken, yoga en NLP. Dit is mijn doeltreffende methode om jouw vicieuze cirkel te doorbreken en je weer positief naar jezelf en jouw leven te laten kijken. Deze unieke aanpak maakt dat jij loskomt van vaste denkpatronen en gewoonten.

Burn-out coach

Ik ben Esther, ik begeleid jou tijdens jouw burn-out graag naar meer rust in je hoofd en in je lijf. Ik heb altijd een grote passie gehad voor buiten zijn, buitensport en (mentale) beweging.

Sinds mijn 7e schaats ik en vanaf mijn vijftiende ben ik fervent hardloper. De prestatiedruk was hoog en ik ging regelmatig over mijn grens heen. Niet alleen tijdens het sporten maar ook in het

dagelijkse leven. Bewegen zonder prestatiedruk in combinatie met mindfulness was voor mij de sleutel. Dat in combinatie met het aanleren van een gezonde ademhaling en het loskomen van vaste denkpatronen en gewoonten.

Het traject voor individuele coaching betreft een twaalfweeks traject waarbij we om de week twee uur per keer samen de buitenlucht in gaan. We werken buiten in de groene omgeving van Monnickendam of van daaruit gezien binnen een straal van 50 kilometer. Woon jij buiten deze regio? Geen probleem. We kunnen elkaar tegemoet rijden en elkaar ergens in het midden treffen.

Ik wil een burn-out coach

Ik snap dat jouw tijd kostbaar is. Daarom bel ik graag eerst even met je. Zodat we over en weer eerst kunnen polsen of we met elkaar in zee gaan. Je kunt even mijn stem horen en je kunt je vragen aan mij stellen. Aan dit gesprek zijn geen kosten verbonden. Na dit gesprek heb je uiteraard alle tijd om alles even te laten bezinken. Ik behandel je vraag en gegevens discreet. Leuk je snel te spreken!

Wat anderen zeggen..

Toen ik voor de tweede keer in een burn-out terechtkwam, voelde ik dat ik goede en professionele hulp nodig had om écht beter te worden. Esther werd mijn coach. Nog voordat het traject officieel werd goedgekeurd door mijn werkgever, was zij betrokken bij een gesprek met mijn leidinggevende. Ze was op dat moment mijn rots in de branding. In de sessies daarna had ik heel veel aan Esther, de oefeningen en de gesprekken. En nog. Esther is open, direct, realistisch, warm en professioneel. Ze kan goed aanvoelen wat iemand nodig heeft en dat is fijn als je in een situatie zit waarbij je dat zelf niet zo goed kunt bedenken of voelen. Ik heb veel geleerd over mezelf, zo ook het leren toepassen van handvatten om angst, onzekerheid en een hardnekkig brein onder controle te krijgen. Een glimlach en een knuffel voor jou Esther, je bent een topcoach en mens! Sarah (docent)

Veelgestelde vragen over het burn-out traject

Kan dit ook voor bedrijven?

Ja, ik coach vooral medewerkers van verschillende bedrijven. Zie hier voor meer info.

Op welke locatie werken we?

We werken altijd in de buitenlucht op een (groene) locatie in de provincie Noord-Holland en in de provincie Utrecht. Woon jij buiten deze regio? Geen probleem. Ik verwijs je in overleg door naar een van mijn waardevolle gecertificeerde collega’s.

Wat nou als blijkt dat dit toch niks voor mij is?

Aan jezelf werken kan zorgen voor weerstand, zeker als je je moe en futloos voelt. Eén keer bewegen en coachen is ook niet genoeg. We gaan samen echt zoeken naar de oorzaak en hebben net zoveel aandacht voor hoe jij in de toekomst verder kunt. Mocht dit traject echt niet bij je passen, dan blijkt dat al tijdens de vrijblijvende intake die wij samen hebben voordat een traject start. Ik vertel je dan precies wat je kunt verwachten.

Ik heb (nog) geen burn-out, kan ik toch dit traject doen?

Ja, natuurlijk. Als jij niet goed in je vel zit en deze aanpak spreekt je aan, dan ben je natuurlijk van harte welkom. Voorkomen is beter dan genezen (preventie)! Twijfel je nog? Neem dan even contact op.

Hoe werkt de betaling?

Tijdens de vrijblijvende intake zal blijken of we er samen voor gaan. Als we ervoor gaan, maken we afspraken en ontvang je een bevestiging waarin ik kort samenvat wat we gaan doen en wat jouw doelen zijn. De factuur ontvang je voordat we starten. Dan kunnen we ons vervolgens volledig richten op jouw herstel.

Wordt het traject vergoed?

Nee, de sessies worden niet vergoed door de zorgverzekering. Werkgevers vergoeden vaak wel. De kosten voor coaching van een medewerker zijn voor het bedrijf volledig belasting aftrekbaar. Naast teruggave van btw* kunnen de kosten volledig als bedrijfskosten worden opgevoerd zonder drempel of andere beperkingen. De bedrijfsvorm (Vof, bv, nv) heeft geen invloed op de aftrekbaarheid. Investeren in medewerkers voor wat betreft een coaching traject, is fiscaal dus aantrekkelijk.

M.u.v overheidsinstellingen