Loop je vast, voelt alles teveel en vind je het moeilijk om echt goed voor jezelf te zorgen? Ga mee de buitenlucht in!

Actie: Boek je introductiesessie ter kennismaking nu tijdelijk voor €95.

Misschien herken je dat je al een tijdje niet lekker in je vel zit, maar dat je niet weet wat je kunt doen om je beter te voelen.

Wellicht ben je moe, prikkelbaar, voel je je opgejaagd en onrustig, maar lukt het niet om je rust te nemen. Je voelt je schuldig als je tijd maakt voor jezelf omdat je bang bent anderen te kort te doen.. Of misschien is er een ingrijpende gebeurtenis die jou nog steeds bezighoudt en/of belemmert.

Je weet dat je iets moet, omdat je anders verder wegzakt in een sombere, negatieve mood. Of in een burn-out, bore-out of depressie belandt, maar je krijgt het gewoon niet voor elkaar en vind het lastig om hulp te vragen.

Herkenbaar? Dan is een introductie coachsessie in de buitenlucht iets voor jou. Uitwaaien, van je af praten, ontspannen en weer helderheid krijgen in je hoofd.

ja, dat wil ik

Je hoeft het niet alleen te doen!

Ik ben Esther, ik begeleid jou graag naar meer rust in je hoofd en in je lijf. Ik heb altijd een grote passie gehad voor buiten zijn, buitensport en (mentale) beweging. Sinds mijn 7e schaats ik en vanaf mijn vijftiende ben ik fervent hardloper. De prestatiedruk was hoog en ik ging regelmatig over mijn grens heen. Niet alleen tijdens het sporten maar ook in het dagelijkse leven.

Bewegen zonder prestatiedruk in combinatie met mindfulness was voor mij de sleutel. Dat in combinatie met het aanleren van een gezonde ademhaling en het loskomen van vaste denkpatronen en gewoonten. Een stap terug doen om er twee vooruit te kunnen maken. Eenvoud. Overzicht. Mezelf zijn. Niet alleen denken, maar ook voelen. Zonder oordeel. Ik ken mijn grens nu beter dan ooit. Niet meer alleen vanuit het hoofd handelen, maar ook vanuit het hart.

Als persoonlijke coach, wandel- en beweegcoach, onderzoek ik graag met jou wat jij nodig hebt om jezelf beter te begrijpen. Zodat jij weer in je kracht komt te staan. Stap voor stap, zoals het voor jou goed voelt. Niet zweverig, maar met beide benen op de grond. Al gaan we het wel over gevoel hebben.

Kom in beweging voor meer helderheid in je hoofd tijdens een introductiesessie!

Tijdens de introductiesessie kom je letterlijk in beweging. En dat is nou net wat je nodig zit, als je vast zit en het even niet meer weet.

Naar buiten gaan en bewegen tijdens de coachsessie is helend. In je lijf worden gezonde stofjes aangemaakt. Daarnaast kom je uit je hoofd, in je lijf. Bewustwording. Ruimte en rust. Buiten bewegen is eigenlijk de eerste stap om weer een stapje dichterbij jezelf te komen.

Tijdens een introductieafspraak neem ik je mee de natuur in. We onderzoeken jouw beperkende overtuigingen en gaan samen kijken waar je nu staat en wat je nodig hebt. Tijdens de coaching komt altijd naar boven wat op dat moment belangrijk is. De introductiesessie is helemaal op jou afgestemd, maatwerk dus!

ja, dat wil ik

Hoe anderen de coaching in de buitenlucht ervaren: 

Dagny: “Een lange periode van tobben, wikken en wegen met bijna alles in mijn leven, bracht mij een coach met wie ik al bewegend, in en met ruimte, evenwicht kon gaan ervaren. Intuïtief koos ik voor Esther van der Salm, op basis van haar uitstraling en sportieve geschiedenis. Ik voelde overeenkomsten en verschillen waar ik mezelf mee zou kunnen ‘voeden’, zo voelde het besluit haar als coach te vragen.
Vanaf het eerste moment werd ik bevestigd en zelfs overstegen in mijn verwachtingen. Een bron aan levensechte, ongekunstelde, pure en eerlijke sturing kwam gedurende de sessies op mij af, waarin de tijd leek te vliegen.
Alles wat voor mij van belang was op het gebied van moederschap, alleenstaand-ouderschap, partnerschap, zelfliefde, vrouw-zijn, grenzen, communicatie heb ik mogen opslurpen. De woorden resoneren na die ik nog niet heb kunnen vatten in het hier, nu, daar en straks.
Het zijn geen trucjes die ze aanleert, geen geknutsel, geen rommeligheid. Ze is concreet, zuiver, echt, zonder franjes met een groot hart en een beeldschoon vermogen mensen in beweging te krijgen op elk niveau van het bestaan”.
Dagny.

Een leidinggevende aan het woord:

Yvonne: “Als leidinggevende van een grote afdeling binnen een ziekenhuis heb ik zeer positieve ervaringen met het werk van Esther van der Salm. Na mijn eigen kennismaking met haar werkwijze in een Mindful Run groep en daarna voor medewerkers van de afdeling, verwijs ik sinds een jaar of drie zo nu en dan ook gericht een medewerker naar Esther voor een 1 op 1 traject. Ik ervaar het als een preventieve investering in een bijdrage aan een gezond/vitaler/gewaardeerd voelende medewerker.

Een medewerker waarvan ik zie of hoor dat hij/zij steeds meer uit balans raakt, door wat voor omstandigheden dan ook en feitelijk richting volledige uitval schuift, wordt mee in gesprek gegaan. De optie voor het traject met Esther wordt dan besproken en na een positief kennismakingsgesprek wordt gestart.

Mijn ervaring is dat je medewerkers al na 3 weken ziet veranderen: energie en mentale sterkte nemen toe. Wat fijn is, dat medewerkers zelf tools krijgen om hun werk beter aan te kunnen, met meer energie, maar zeker ook om in hun privéleven gebeurtenissen beter op te kunnen vangen, wat ook weer positief effect heeft op het werk. Kortom een win/win situatie voor beide partijen. Je biedt medewerkers daarmee iets waardevols voor de lange termijn.

Mijn allereerste medewerker die bij Esther in een 1 op 1 traject ging, zat al heel lang uitgevallen thuis. Het herstel is tijdens en na de sessies met Esther met positieve stappen vooruitgegaan in langzaam opbouwen tot volledig herstel. Wat ook meespeelt is de menselijke betrokkenheid van Esther, medewerkers voelen dat. De privacy van de medewerker is geborgd doordat ik als leidinggevende op de hoogte gehouden wordt over het verloop van het traject maar verder Esther niets inhoudelijks met mij bespreekt”. Yvonne

Investering in jezelf voor de introductiesessie:

Aanrader:

Tegenwoordig wordt een coachingstraject meestal vergoed vanuit de werkgever. Zeker wanneer het traject is gericht op herstel. Wist je dat wanneer sprake is van preventie, je als medewerker bijna altijd een budget hebt voor persoonlijke ontwikkeling waar je gebruik van kunt maken? Het heeft voor jullie beide veel voordelen! Vraag dus gerust aan je werkgever of je in aanmerking komt voor vergoeding vanuit het bedrijf. Indien gewenst, maar ik een offerte op maat.

Mooie verhalen van anderen:

Kim: “Ik heb een persoonlijk coachingstraject gevolgd bij Esther en kan dat iedereen aanbevelen! Als je op zoek bent naar rust in je hoofd en lichaam en daar hulp bij kunt gebruiken, is Esther absoluut de juiste persoon. Door zonder druk te bewegen in de natuur, met focus op de juiste ademhaling en ondertussen mindfulness oefeningen, kom je weer dichter bij je gevoel. Ze reikt je de juiste handvatten aan om weer meer in het “hier en nu” te zijn, zonder (over jezelf of wat dan ook) te oordelen. Ik heb veel aan het traject gehad. Ik pieker niet meer continu, weet nu wat ik ga doen als ik wel weer in die pieker-modus kom en geniet weer veel meer van de kleine dingen. Ten slotte is Esther een heel prettige gesprekspartner en een fijn mens. Niet twijfelen, maar jezelf dit “cadeau” gewoon gunnen!” Kim

Na de introductiesessie

  • Heb je inzicht in waar je vastloopt

  • Weet je wat de eerste stap is die je moet zetten

  • Voel je je heerlijk rustig in je hoofd en in je lijf

Introductiesessie boeken

Praktische informatie

Een introductiesessie is een intensieve coachsessie van 1,5 a 2 uur waarin we onderzoeken welke stappen nu voor jou belangrijk zijn en kijken wat je als eerste kunt doen. Omdat ik dit laagdrempelig beschikbaar wil maken voor iedereen, kost een introductiesessie nu slechts €95 euro. Tijdens deze sessie ervaar je of mijn manier van coachen bij je past.

Aan het einde van de introductiesessie zal blijken of een coachingstraject wenselijk is. Meestal is één sessie niet voldoende voor een echte doorbraak en blijvende positieve veranderingen.

We werken buiten in de groene omgeving van Monnickendam en/of in een straal van 50 kilometer vanuit Monnickendam gezien. Na je aanmelding neem ik contact met je op om af te stemmen.

Boek jouw introductiesessie

Schrijf je in, dan boeken we een eerste coachsessie waarmee we aan de slag gaan met wat er bij jou op dat moment speelt. We spreken af buiten bij jou in de buurt. Waar dat precies is, overleggen we samen. Een sessie duurt 1,5 a 2 uur, zodat we echt kunnen doorpakken.

Veelgestelde vragen over de introductiesessie

Op welke locatie werken we?

We werken altijd in de buitenlucht op een (groene) locatie. Ik werk vanuit Monnickendam gezien in een straal van 50 kilometer. Na je aanmelding neem ik contact met je op om af te stemmen.

Hoe werkt de betaling?

Je ontvangt voor de introductiesessie een factuur.

Wordt het traject vergoed?

Nee, de sessies worden niet vergoed door de zorgverzekering. Werkgevers vergoeden vaak wel. De kosten voor coaching van een medewerker zijn voor het bedrijf volledig belasting aftrekbaar. Naast teruggave van btw kunnen de kosten volledig als bedrijfskosten worden opgevoerd zonder drempel of andere beperkingen. De bedrijfsvorm (Vof, bv, nv) heeft geen invloed op de aftrekbaarheid. Investeren in medewerkers voor wat betreft een coachingstraject, is dus fiscaal aantrekkelijk.