Bewegen zonder prestatiedruk

Het doel van coaching in groepsverband is vijf weken lang, zonder prestatiedruk, te bewegen zodat jij je (weer) goed en fit voelt. Lichaamsbeweging heeft een bewezen zelfreinigend effect. Door te bewegen functioneren je hersenen beter, waardoor jij je weer beter kunt concentreren. Kenmerkend aan de 5-weekse cursus in groepsverband is dat je tot jezelf komt zonder je verhaal te doen. Je maakt op een laagdrempelige manier kennis met de methode.

Wegens de onrust rondom het Corona virus zijn er voorlopig geen groepscursussen. Zodra het weer mogelijk is, verschijnt op deze pagina nieuwe data. 

⇒ Of jij nou een wandelaar, een beginnende of gevorderde hardloper bent, wanneer je graag eens mee wil doen en op de hoogte wilt blijven, klik dan op onderstaande button en laat je gegevens achter. Ik laat je weten wanneer nieuwe cursussen staan gepland. 

⇒ Wil je met je collega’s deelnemen aan een cursus of heb je een andere vraag? Laat het mij weten! 

↓Impressie 5-weekse cursus:

Toepasbaar in je dagelijks leven

Tijdens de 5-weekse cursus leer je verschillende praktische tools aan die jou helpen ontspannen en meer in het hier en nu te zijn. Deze tools kun je heel gemakkelijk in je dagelijks leven toepassen wanneer je je bijvoorbeeld opgejaagd of gestrest voelt, privé en op de werkvloer. Het werkt, op korte en lange termijn. Zo houd jij zelf de regie!

Verschillende Mindful Run en Mindful Walk cursussen

Ik bied de volgende cursussen aan:

> 5-Weekse cursus Mindful Run voor beginnende lopers
> 5-Weekse cursus Mindful Run voor geoefende lopers
> 5-Weekse cursus Mindful Walk
> 5-Weekse vervolgcursus Mindful Run of Mindful Walk
> Silent Run

Alle 5-weekse cursussen bestaan uit 5 lessen van elk 1,5 uur.

Hieronder lees je meer over de inhoud van de cursussen.

5-Weekse cursus Mindful Run voor beginnende lopers (<5km)

Tijdens deze cursus gaan we hardlopen, of beter gezegd: harTlopen. Minder in het hoofd, meer vanuit het hart. In de groepscursus hoef je niet meteen je hele verhaal te doen, maar mag je gewoon ervaren wat de verschillende sessies met je doen. Je zult in deze vijf weken ervaren hoe goed hardlopen en mindfulness samengaan.

De cursus is geschikt voor beginnende hardlopers of wanneer je zo nu en dan hardloopt, maar niet meer dan vijf kilometer. Deze veelzijdige cursus is gericht op bewegen zonder prestatiedruk,  ademhalingstechnieken, looptechnieken, fun en meer energie!

Daarnaast komen er in deze cursus thema’s voorbij zoals (beter leren) focussen, loslaten en vertrouwen. De cursus wordt op verschillende locaties binnen de gemeente Waterland gehouden en soms ook in Purmerend of Het Twiske. Ga je mee? Klik hier voor alle cursusdata en -tijden.

5-Weekse cursus Mindful Run voor geoefende lopers (>5km)

De cursus voor geoefende lopers omvat hetzelfde programma als de cursus voor beginnende lopers, echter is de 5-weekse Mindful Run cursus voor geoefende hardlopers bedoeld voor mensen die regelmatig vijf kilometer of meer hardlopen. Deze cursus is onder andere ideaal wanneer je het plezier in je sport bent verloren, en graag weer met meer voldoening wilt hardlopen.

Wil jij de voordelen ervaren van de juiste ademhaling, ook tijdens inspanning? Zodat je meer energie overhoudt, ook na een langere duurloop? Zelf heb ik ondervonden dat binnen de grenzen trainen mij meer energie en voldoening oplevert. En plezier. Wel zo belangrijk :-). In deze cursus leer jij dat ook. Een verademing, kan ik je vertellen.

Het resultaat? Bewustwording, makkelijker lopen en meer energie! Geen zweverig gedoe, maar met beide benen op de grond. Wil je meedoen? Bekijk mijn agenda voor alle cursusdata en -tijden.

5-Weekse cursus Mindful Walk

Het programma van de Mindful Walk cursus is identiek aan de Mindful Run cursus. Het verschil is simpel: we gaan wandelen in plaats van hardlopen. De cursus is geschikt voor iedereen en vooral wanneer hardlopen niet jouw ding is. Wandelen is heerlijk en maakt in combinatie met de effectieve Mindful Run methode dat je loskomt van vaste denkpatronen en gewoonten. Wil je je aanmelden? Bekijk mijn agenda voor alle cursusdata en -tijden.

5-Weekse vervolgcursus Mindful Run of Mindful Walk

De naam zegt het al. Ik verzorg een vervolgprogramma dat aansluit op bovengenoemde cursussen. Wanneer je de basiscursussen hebt doorlopen en de Mindful Run methode bevalt jou goed, dan kun je er voor kiezen om deze vervolgcursus te volgen. Deze cursus werkt ook als een stok achter de deur, zodat je niet terugvalt in oude gewoontes. Wil jij nog een keer het effect van Mindful Run of Mindful Walk ervaren? In mijn agenda vind je een overzicht van alle cursussen, locaties en tijden.

⇒ Woon jij niet in de buurt van Monnickendam en wil je weten wanneer bij jou in de buurt een cursus wordt gegeven? Klik dan hier voor het overzicht van alle plaatsen in Nederland.