Kun je wekelijks een moment voor jezelf gebruiken?

Vind je het fijn om aan jezelf te (blijven) werken, zowel fysiek als mentaal? Schiet bewegen er nog wel eens bij in, maar vind je het wel belangrijk en weet je hoe heerlijk het is als jij weer buiten bent? Ben je aan het onderzoeken wat de volgende stap is in je leven en wil je meer rust inbouwen? Kun je wel wat meer energie gebruiken, maar heb je vaak geen fut om zelf te gaan bewegen? Dan is één van mijn cursussen echt wat voor jou! 

Direct aanmelden

Weer tot jezelf komen

Ik ben Esther van der Salm, persoonlijke coach, wandel- en beweegcoach, Mindful Walk- en Mindful Run instructeur. Ik help mensen uit hun comfortzone te stappen en zichzelf uit te dagen door letterlijk en figuurlijk in beweging te komen. Met mijn cursussen wil ik je graag het effect van beweging zonder prestatiedruk in combinatie met Mindfulness, ademhalingstechnieken en yoga, laten ervaren. Als ik 10% van mijn energie en passie aan jou kan doorgeven, dan is mijn missie geslaagd!

Bewegen zonder prestatiedruk

Het doel van tot jezelf komen in groepsverband is vijf weken lang, zonder prestatiedruk, te bewegen in mijn openlucht sportschool zodat jij je (weer) goed en fit voelt. Lichaamsbeweging heeft een bewezen zelfreinigend effect. Door te bewegen functioneren je hersenen beter, waardoor jij je weer beter kunt concentreren. Kenmerkend aan de 5-weekse cursus in groepsverband is dat je tot jezelf komt zonder je verhaal te doen. Je maakt kennis met de methode. Bekijk de video:

 

Toepasbaar in je dagelijks leven

Tijdens de 5-weekse cursus leer je verschillende praktische tools aan die jou helpen ontspannen en meer in het hier en nu te zijn. Tools die er ook voor zorgen dat je binnen grens kunt blijven, beter leert focussen, beter leert los te laten en te vertrouwen. Deze tools kun je heel gemakkelijk in je dagelijks leven toepassen wanneer je je bijvoorbeeld opgejaagd of gestrest voelt, privé en op de werkvloer. Effectief, op korte en lange termijn. Zo houd jij zelf de regie!

Verschillende Mindful Run en Mindful Walk cursussen

5-Weekse cursus Mindful Run voor beginnende lopers (<5km)

Tijdens deze cursus gaan we hardlopen, of beter gezegd: harTlopen. Minder in het hoofd, meer vanuit het hart. In de groepscursus doe je niet je verhaal, maar mag je gewoon ervaren wat de verschillende lessen met je doen. Je zult in deze vijf weken ervaren hoe goed hardlopen en mindfulness samengaan. De cursus is geschikt voor beginnende hardlopers of wanneer je zo nu en dan hardloopt, maar niet meer dan vijf kilometer. Deze veelzijdige cursus is gericht op bewegen zonder prestatiedruk, ademhalingstechnieken, looptechnieken, fun en meer energie! Daarnaast komen er in deze cursus thema’s voorbij zoals (beter leren) focussen, loslaten en vertrouwen. De cursus wordt op verschillende locaties binnen de gemeente Waterland gehouden en soms ook in Purmerend of Het Twiske.

5-Weekse cursus Mindful Run voor geoefende lopers (>5km)

De cursus voor geoefende lopers omvat hetzelfde programma als de cursus voor beginnende lopers, echter is de 5-weekse Mindful Run cursus voor geoefende hardlopers bedoeld voor mensen die regelmatig vijf kilometer of meer hardlopen. Deze cursus is onder andere ideaal wanneer je het plezier in je sport bent verloren, en graag weer met meer voldoening wilt hardlopen. Wil jij de voordelen ervaren van de juiste ademhaling, ook tijdens inspanning? Zodat je meer energie overhoudt, ook na een langere duurloop? Zelf heb ik ondervonden dat binnen de grenzen trainen mij meer energie en voldoening oplevert. En plezier. Wel zo belangrijk :-). In deze cursus leer jij dat ook. Een verademing, kan ik je vertellen. Het resultaat? Bewustwording, makkelijker lopen en meer energie! Geen zweverig gedoe, maar met beide benen op de grond.

5-Weekse cursus Mindful Walk

Het programma van de Mindful Walk cursus is identiek aan de Mindful Run cursus. Het verschil is simpel: we gaan wandelen in plaats van hardlopen. De cursus is geschikt voor iedereen en vooral wanneer hardlopen niet jouw ding is. Wandelen is heerlijk en maakt in combinatie met de effectieve Mindful Run methode dat je loskomt van vaste denkpatronen en gewoonten.

Wat anderen vinden van de cursus:

Esther is een rustige coach die leert om bewust naar jezelf en je omgeving te kijken. Ik heb meegedaan aan de 5-weekse cursus in groepsverband (gevorderde lopers) in Monnickendam en kwam elke week heerlijk ontspannen thuis.Tijdens de sessies laat zij zien waar het om draait bij het lopen en hoe je dit voor jezelf naar voren kunt halen. Deze lessen kun je toepassen in het dagelijkse leven en dit was voor mij echt een eyeopener. Ik heb elke week veel over mijzelf geleerd, veel meer energie gekregen en ik kijk op een andere manier naar mijn omgeving. Esther, ik kom zeker terug!

E.Berkel, Purmerend.

 

Praktisch

Alle 5-weekse cursussen bestaan uit 5 lessen van 1,5 uur per keer met elke week een ander thema.

De locatie: ’t Hemmeland, Monnickendam (locatie kan per keer wisselen)

De investering: 95 euro voor de gehele cursus

Tijdstip: 19.30 – 21.00 u

Startdata:

MINDFUL RUNbeginnende lopers: Start vanaf dinsdagavond 11 juni (18, 25 juni, 2, 9 juli).

MINDFUL WALK: Start vanaf donderdagavond 13 juni (20, 27 juni, 4, 11 juli).

 

Bekijk hier mijn agenda voor alle cursusdata en locaties.

Veelgestelde vragen over de cursussen

Wordt de cursus vergoed voor de zorgverzekering? Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden Mindfulness cursussen. Zorg & Zekerheid vergoedt per 2018 50% van de vijfweekse cursus Mindful Run.

Hoe werkt de betaling? Je ontvangt de factuur nadat je je hebt aangemeld.

Ik weet niet welke cursus het beste bij me past, wat nu? Neem even contact op, dan denk ik mee met jouw persoonlijke situatie en onderzoeken we welke cursus het beste bij je past.

Is deze cursus handig wanneer ik twijfel of een individueel coachingstraject bij mij past? Ja, zeker. Zo maak je kennis met de methode en ontdek jij of dit bij je past.

 

Meer vragen? Neem gerust contact met mij op: 0640093007