Kun je wekelijks een moment voor jezelf gebruiken?

Vind je het fijn om aan jezelf te (blijven) werken, zowel fysiek als mentaal? Schiet bewegen er nog wel eens bij in, maar vind je het wel belangrijk en weet je hoe heerlijk het is als jij weer buiten bent? Ben je aan het onderzoeken wat de volgende stap is en wil je meer rust inbouwen? Kun je wel wat meer energie gebruiken, maar heb je vaak geen fut om zelf te gaan bewegen? Dan is één van mijn cursussen echt wat voor jou! 

Clinics en cursussen voor bedrijven

Voor bedrijven organiseer ik regelmatig clinics en 5-weekse cursussen in groepsverband. Als teamuitje of omdat er behoefte is aan ontspanning. Tijdens een clinic maak je kennis met de methode waarbij we bewegen zonder prestatiedruk. Dit kan wandelen of hardlopen zijn. We staan regelmatig stil voor een oefening waarbij de thema’s uit de 5-weekse cursus voorbij komen. Thema’s zoals je eigen grens bewaken, bewustwording, focus, zintuigen, loslaten en vertrouwen.

⇒ Wil je met je collega’s deelnemen aan een clinic of cursus of heb je een andere vraag over coaching? Laat het mij weten! 

Weer tot jezelf komen

Ik ben Esther van der Salm, persoonlijke coach, Mindful Walk- en Mindful Run instructeur. Ik help je uit je comfortzone te stappen en jezelf uit te dagen door letterlijk en figuurlijk in beweging te komen. Met mijn cursussen wil ik je graag het effect van beweging zonder prestatiedruk in combinatie met Mindfulness, ademhalingstechnieken en yoga, laten ervaren. Als ik 10% van mijn energie en passie aan jou kan doorgeven, dan is mijn missie geslaagd!

Bewegen zonder prestatiedruk

Het doel van tot jezelf komen in groepsverband is vijf weken lang, zonder prestatiedruk, te bewegen in de buitenlucht zodat jij je (weer) goed en fit voelt. Lichaamsbeweging heeft een bewezen zelfreinigend effect. Door te bewegen functioneren je hersenen beter, waardoor jij je weer beter kunt concentreren. Kenmerkend aan de 5-weekse cursus in groepsverband is dat je tot jezelf komt in een groep zonder je verhaal te doen. Je maakt kennis met de methode. Benieuwd naar wat je kunt verwachten? Bekijk dan hieronder de video:

Bewustwording en balans

Tijdens de 5-weekse cursus leer je op een luchtige manier verschillende praktische tools die jou helpen ontspannen en meer in het hier en nu te zijn. Tools die er ook voor zorgen dat je binnen je grens kunt blijven, meer leert focussen, meer leert los te laten en te vertrouwen. Bewustwording. Waardevol dus, zeker in tijden van stress of lastige situaties. Wanneer je je bijvoorbeeld opgejaagd of gestrest voelt, zorgt deze cursus voor balans. Fijn als je een druk leven hebt. Zo houd jij zelf de regie!

Welke cursussen zijn er? 

Er zijn drie verschillende cursussen: Mindful Run voor beginnende lopers, Mindful Run voor geoefende lopers en Mindful Walk. Hieronder geef ik je uitleg:

5-Weekse cursus Mindful Run voor beginnende lopers (<5km)

Tijdens deze cursus gaan we hardlopen, of beter gezegd: harTlopen. Minder in het hoofd, meer vanuit het hart. In de groepscursus doe je niet je verhaal, maar ervaar je wat de verschillende lessen met je doen. En dat is voor iedereen anders. Je zult in deze vijf weken merken hoe goed hardlopen en mindfulness samengaan. De cursus is geschikt voor beginnende hardlopers of wanneer je zo nu en dan hardloopt, maar niet meer dan vijf kilometer. Deze veelzijdige cursus is gericht op bewegen zonder prestatiedruk, ademhalingstechnieken, looptechnieken, fun en meer energie! De cursus wordt op verschillende locaties binnen de gemeente Waterland georganiseerd. Soms ook in Purmerend of ’t Twiske.

5-Weekse cursus Mindful Run voor geoefende lopers (>5km)

De cursus voor geoefende lopers omvat hetzelfde programma als de cursus voor beginnende lopers, echter is de 5-weekse Mindful Run cursus voor geoefende hardlopers bedoeld voor mensen die regelmatig vijf kilometer of meer hardlopen. Deze cursus is onder andere ideaal wanneer je het plezier in je sport bent verloren, en graag weer met meer voldoening wilt hardlopen. Wil jij de voordelen ervaren van de juiste ademhaling, ook tijdens inspanning? Zodat je meer energie overhoudt, ook na een langere duurloop? Zelf heb ik ondervonden dat binnen de grenzen trainen mij meer energie en voldoening oplevert. En plezier. Wel zo belangrijk :-). In deze cursus leer jij dat ook. Een verademing, kan ik je vertellen. Het resultaat? Bewustwording, makkelijker lopen en meer energie! Geen zweverig gedoe, maar met beide benen op de grond. Wanneer je belangstelling hebt voor deze 5-weekse cursus voor gevorderden, stuur mij dan svp een mailtje. Wanneer er voldoende belangstelling is, prikken we een datum die ons allen past.

5-Weekse cursus Mindful Walk

Het programma van de Mindful Walk cursus is identiek aan de Mindful Run cursus. Het verschil spreekt voor zich: we gaan wandelen in plaats van hardlopen. De cursus is geschikt voor iedereen en vooral wanneer hardlopen niet jouw ding is. Wandelen is heerlijk en maakt in combinatie met de effectieve Mindful Run methode dat je loskomt van vaste denkpatronen en gewoonten.

Wat anderen vinden van de cursus:

“Esther is een rustige coach die leert om bewust naar jezelf en je omgeving te kijken. Ik heb meegedaan aan de 5-weekse cursus in groepsverband (gevorderde lopers) in Monnickendam en kwam elke week heerlijk ontspannen thuis. Tijdens de sessies laat zij zien waar het om draait bij het lopen en hoe je dit voor jezelf naar voren kunt halen. Deze lessen kun je toepassen in het dagelijkse leven en dit was voor mij echt een eyeopener. Ik heb elke week veel over mijzelf geleerd, veel meer energie gekregen en ik kijk op een andere manier naar mijn omgeving. Esther, ik kom zeker terug!”

E.Berkel, Purmerend.

Praktisch

Alle 5-weekse cursussen bestaan uit 5 lessen van 1,5 uur per keer met elke week een ander thema.

Nieuwe startdata:

5-Weekse cursus Mindful Walk: Maandag 17 augustus (24, 31 aug, 7 en 14 sept), 19.30-21.00 u. Verzamelen bij het Mirror Paviljoen, te Monnickendam. 

5-Weekse cursus Mindful Run voor geoefende lopers (5 – 10 km): Donderdag 20 augustus (27 aug, 3, 10, 17 sept), 19.30-21.15 u. Verzamelen bij het Mirror Paviljoen, te Monnickendam. 

Meld je hier aan

Veelgestelde vragen over de cursussen

Wordt de cursus vergoed voor de zorgverzekering? Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden Mindfulness cursussen. Zorg & Zekerheid vergoedt per 2018 50% van de 5-weekse cursus Mindful Walk en Mindful Run.

Hoe werkt de betaling? Je ontvangt de factuur nadat je je hebt aangemeld.

Ik weet niet welke cursus het beste bij me past, wat nu? Neem even contact op, dan kan ik je wat extra uitleg geven en dan stemmen we samen af welke cursus het beste bij je past.

Is deze cursus handig wanneer ik twijfel of een individueel coachingstraject bij mij past? Ja, zeker. Zo maak je kennis met de methode en ontdek jij of dit bij je past.

Meer vragen? Neem gerust contact met mij op: 0640093007