Bore-out

Voel jij je lusteloos, verveeld en ervaar je onvoldoende afwisseling? Het kan zijn dat je de verschijnselen ervaart van een bore-out. En als die de overhand krijgen, kan het onderhuids gaan zitten.

Wat is een bore-out?

Bij een bore-out is sprake van een weinig uitdagende omgeving waar je al langere tijd mee kampt. En dit kan zowel privé als werk gerelateerd zijn. Wanneer je om welke (goede) reden dan ook hier tot nu toe geen verandering in aan hebt gebracht, kun je ziek worden van verveling. Je niet kunnen ontplooien of beneden je niveau presteren maakt dat jouw capaciteiten niet worden benut. Het gevolg is een gevoel van nutteloosheid, ontevredenheid, en kan zowel mentale als fysieke gevolgen hebben.

De verschijnselen van een bore-out

De verschijnselen van een bore-out kunnen verschillend zijn. Mensen met een bore-out ervaren bijvoorbeeld een gebrek aan interesse en motivatie in hun werk en dagelijkse activiteiten. ‘De tijd op het werk kruipt voorbij’. Ze voelen zich futloos, nutteloos, ondergewaardeerd, zijn vermoeid, kunnen zich slecht concentreren en zijn prikkelbaar. Ze ervaren een algemeen gevoel van ontevredenheid. Je gaat twijfelen aan je eigen mogelijkheden en capaciteiten. Dit kan leiden tot het verlies van waardering voor jezelf en daarmee uiteindelijk ook je zelfvertrouwen. 

Beweging in de natuur: de oplossing

Onze ervaring is dat beweging in de natuur zeer effectief is en helpt bij mensen die last hebben van een bore-out. Buiten zijn in de natuur en dus in een andere omgeving prikkelt je zintuigen op een positieve manier. Door in de buitenlucht te bewegen in combinatie met reflectiegesprekken ontstaat motivatie en energie. Een ander effect van bewegen in de natuur samen met een goede sparringpartner, is dat de inspiratie weer op gang komt. En dit alles hoef je niet alleen te doen.

Bore-out coaching in de natuur

Onze ervaren coach begrijpt de uitdagingen van een bore-out en biedt professionele begeleiding om je te helpen hiermee om te gaan. Samen met onze coach zul je de oorzaken van je bore-out verkennen en ga je toekomstgericht aan de slag zodat je weer weet waar je het voor doet. De reflecterende gesprekken en oefeningen zorgen ervoor dat je inzichten krijgt, je ontdekt wat je (echt) belangrijk vindt en je leert keuzes te maken die daarop aansluiten. Kortom: met jezelf aan het roer van jouw leven.

beweging op elk niveau, burn-out en bore-out coach

Make yourself a priority. We will do the same.

Investeer in je welzijn

Blijf niet vastzitten in de vicieuze cirkel van verveling en lusteloosheid. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe beweging en coaching in de natuur jou kunnen helpen om weer plezier, passie en voldoening te vinden. Je verdient het om jezelf voor de komma te plaatsen en te investeren in je eigen welzijn. Samen gaan we aan de slag met de weg die voor jou ligt zodat jij je weer energiek gaat voelen. Is coaching eng? Dat valt mee. Wat vaststaat: ‘Als je blijft doen wat je deed, dan krijg je wat je kreeg’.

 

 

Stuur een bericht

Liever direct contact?

Bedankt dat je overweegt om contact op te nemen. Wij begrijpen dat de eerste stap om hulp te zoeken vaak de moeilijkste is. Ons toegewijde en ervaren team staat klaar om naar je verhaal te luisteren.

Volg ons op social media

Dit zeggen anderen over ons

June
Lees verder
Voordat ik Esther leerde kennen en mij opgaf voor het individuele coachingstraject, had ik niet zo heel veel met mindfulness. In mijn hoofd was het vol met zorgen over werk en thuis, en er was simpelweg geen ruimte om na te denken over mindfulness. En toch begon ik met het traject, want sessies in de buitenlucht spraken mij heel erg aan. Gewoon twee uur lopen, of het nou regende of niet, de boel loslaten en zien wat er komt, bleek effectief. Esther nam de leiding, we praatten, wandelden of fietsten, deden oefeningen die voor mij passend waren. En gaandeweg het traject kon ik weer rust en ruimte in mijn hoofd toelaten.
Lisette
Lees verder
Toen ik burn-out raakte kreeg ik de kans via mijn werkgever om coaching te volgen bij Esther. Zij geeft een geprotocolleerde behandeling gericht op herstel, samen wandelend of hardlopend in de buitenlucht. Esther is een warme persoonlijkheid die waar nodig ook af kan wijken van de geplande inhoud van de sessie als je bijvoorbeeld vooral een luisterend oor nodig hebt, of te weinig concentratie hebt om nu intensief bezig te zijn met coaching. Wat echt geweldig is, is dat ze in staat is om aan te voelen welke benadering bij jou past.
Bart
Lees verder
Door mijn Burn-out en een strijd in mijn lijf t.o.v. werk ben ik in contact gekomen met Coach Esther. Ik was zeer sceptisch voor een coach en al helemaal een wandel coach. Ik heb de stap toch gezet en ben daar blij mee! Mijn leven en denkwijze is veranderd vanuit ontspanning, mij is continu een spiegel voor gehouden wat heel confronterend was. De aanpak heb ik als heel fijn ervaren er zijn mij zeer veel tools aangereikt waar ik ook op de lange termijn nog wat aan heb. Esther is een kundig, gedreven maar vooral vaardig in het overbrengen van alle tools en tricks en daar ben ik haar erg dankbaar voor.

Even sparren?

Hulp vragen kan moeilijk zijn. De stap naar coaching een hele grote. Daarom zijn we er ook nu voor je. Heb je behoefte aan een luisterend oor? Wil je even sparren over je situatie? Laat gerust je naam en nummer achter; we bellen je zonder enige verplichtingen.

FAQ

Heb je vragen? We beantwoorden ze graag

Heb je vragen over onze coaching diensten, werkwijze of wat je van ons kunt verwachten? In onze veel gestelde vragen (FAQ) vind je een schat aan informatie. Mocht je nog andere vragen of zorgen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We zijn hier om jou te helpen.

Onze ervaring is dat we in 3 maanden vele stappen in de goede richting kunnen zetten. Wanneer de werkgever de coaching mogelijk maakt, ligt het voor de hand dat -wanneer dit van toepassing is- hij/zij ook de te behandelen punten die ten gunste zijn van jouw functioneren, met jou afstemt. De frequentie van sessies ligt in het begin van het traject wat hoger dan aan het eind. D.w.z. in het begin 1x per week, daarna 1x per twee weken en de laatste sessies zijn 1x per drie weken. Een sessie duurt 1,5 uur.Op een groene locatie bij jou in de buurt. In overleg kunnen we dit variëren.  

Het is zinvol om elke dag iets met het geleerde uit de sessies te oefenen. De herhaling die hierdoor optreedt, zorgt ervoor dat het in je ‚systeem' komt. Het proces is doorlopend, bewust en onbewust. Zo is 'meer bewust' worden van wat je doet, lastig in tijd te meten.  

Samen stemmen we af wat 'wel’ kan. Korte stukjes rustig wandelen en regelmatig op een bankje zitten, is wat dan vaak haalbaar is. Helaas. We werken van maandag t/m vrijdag overdag. Wel kunnen we in overleg vroeg in de ochtend een sessie plannen. Zeker. Er is een mogelijkheid om te verlengen en/of kan gekozen worden voor het online programma met levenslange toegang en een jaar lang 1x per kwartaal online live via zoom.

 

Niets over de inhoud van de coaching wordt door ons met derden gedeeld. Wel wordt halverwege en aan het eind van het traject een update over de voortgang gedeeld met jouw werkgever. De update stellen we samen op en wordt pas verstuurd (met jou in de cc) wanneer jij akkoord bent. 

Coaching wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Wel zijn de kosten voor coaching gedeeltelijk aftrekbaar en is de btw* te verrekenen.