Burn-out preventie

In onze westerse maatschappij ligt de lat hoog en verwachten we veel van onszelf. Tegelijkertijd is onze gezondheid belangrijker dan ooit. We streven naar een gezond eetpatroon, willen regelmatig bewegen en voldoende rusten. Maar we willen ook onze ambities najagen, een leuk huis, een gezin, reizen, familie en vrienden bezoeken.

Maar wat als je nog prima functioneert en tevens veel ballen hoog te houden hebt? De behoefte kan dan ontstaan aan burn-out preventie. Omdat je het allemaal leuk wilt blijven vinden en wilt genieten. Je wilt voorkomen dat het teveel gaat voelen, dat je het niet meer overziet met als gevolg dat je gezondheid er onder gaat lijden. Coaching ter preventie is dan een uitkomst.

Voorkomen van burn-out

Tijdens coaching ondersteunt en begeleidt onze coach jou bij het nemen van preventieve maatregelen om je gezondheid te behouden en te verbeteren. Deze benadering, waarbij de coach kennis met jou deelt en dit combineert met persoonlijke begeleiding, heeft vele voordelen voor jou wanneer je je gezondheid serieus neemt.

Allereerst bestaat de coaching uit een individualistische aanpak. We zijn allemaal verschillend, waardoor de preventiecoach vooral kijkt naar jouw situatie. De coach  houdt daarom rekening met jouw persoonlijke behoeften en doelstellingen. Of het nu gaat om het verminderen van stress of het verbeteren van de algehele conditie, de coach bespreekt samen met jou de invulling.

De verschijnselen van een bore-out

Een tweede voordeel van preventie coaching is dat de coach jou motiveert en ondersteunt. Wellicht is jouw leven best hectisch, waardoor je motivatie soms afneemt en jij terugvalt in oude patronen en (ongezonde) gewoonten. Onze preventiecoach is er dan om je te ondersteunen en te inspireren tijdens deze (lastige) momenten.

Een ander belangrijk voordeel is dat de coaching gericht is op de lange termijn. Dus geen ‘quick fix’ en geen tijdelijke oplossing. Daarnaast speelt bewustwording een grote rol: De inzichten die je opdoet en de vaardigheden die je aanleert, zorgen dat je beter met bepaalde uitdagingen om kunt gaan. Alles bij elkaar bevordert jouw gezondheid in de brede zin van het woord, op de lange termijn.

Tot slot is tijdens de coaching aandacht voor jouw valkuilen, belemmerende overtuigingen, communicatie en timemanagement. Dit zorgt voor win-win waardoor je meer bezig kunt zijn met wat er voor jou écht toe doet en je hoofd en bijzaken goed kunt scheiden. Maar dan ook echt. Een preventiecoach heeft de kennis en ervaring om je te begeleiden bij al dit soort stappen.

Preventie van burn-out

Ben je klaar voor een positieve verandering binnen jouw leefstijl en/of persoonlijke ontwikkeling? Ter voorkoming dat je emmer te vol raakt en ziek thuis komt te zitten? Aarzel niet om contact op te nemen en gun het jezelf om vandaag de eerste stap te zetten.

Stuur een bericht

Liever direct contact?

Bedankt dat je overweegt om contact op te nemen. Wij begrijpen dat de eerste stap om hulp te zoeken vaak de moeilijkste is. Ons toegewijde en ervaren team staat klaar om naar je verhaal te luisteren.

Volg ons op social media

Dit zeggen anderen over ons

June
Lees verder
Voordat ik Esther leerde kennen en mij opgaf voor het individuele coachingstraject, had ik niet zo heel veel met mindfulness. In mijn hoofd was het vol met zorgen over werk en thuis, en er was simpelweg geen ruimte om na te denken over mindfulness. En toch begon ik met het traject, want sessies in de buitenlucht spraken mij heel erg aan. Gewoon twee uur lopen, of het nou regende of niet, de boel loslaten en zien wat er komt, bleek effectief. Esther nam de leiding, we praatten, wandelden of fietsten, deden oefeningen die voor mij passend waren. En gaandeweg het traject kon ik weer rust en ruimte in mijn hoofd toelaten.
Lisette
Lees verder
Toen ik burn-out raakte kreeg ik de kans via mijn werkgever om coaching te volgen bij Esther. Zij geeft een geprotocolleerde behandeling gericht op herstel, samen wandelend of hardlopend in de buitenlucht. Esther is een warme persoonlijkheid die waar nodig ook af kan wijken van de geplande inhoud van de sessie als je bijvoorbeeld vooral een luisterend oor nodig hebt, of te weinig concentratie hebt om nu intensief bezig te zijn met coaching. Wat echt geweldig is, is dat ze in staat is om aan te voelen welke benadering bij jou past.
Bart
Lees verder
Door mijn Burn-out en een strijd in mijn lijf t.o.v. werk ben ik in contact gekomen met Coach Esther. Ik was zeer sceptisch voor een coach en al helemaal een wandel coach. Ik heb de stap toch gezet en ben daar blij mee! Mijn leven en denkwijze is veranderd vanuit ontspanning, mij is continu een spiegel voor gehouden wat heel confronterend was. De aanpak heb ik als heel fijn ervaren er zijn mij zeer veel tools aangereikt waar ik ook op de lange termijn nog wat aan heb. Esther is een kundig, gedreven maar vooral vaardig in het overbrengen van alle tools en tricks en daar ben ik haar erg dankbaar voor.

Even sparren?

Hulp vragen kan moeilijk zijn. De stap naar coaching een hele grote. Daarom zijn we er ook nu voor je. Heb je behoefte aan een luisterend oor? Wil je even sparren over je situatie? Laat gerust je naam en nummer achter; we bellen je zonder enige verplichtingen.

FAQ

Heb je vragen? We beantwoorden ze graag

Heb je vragen over onze coaching diensten, werkwijze of wat je van ons kunt verwachten? In onze veel gestelde vragen (FAQ) vind je een schat aan informatie. Mocht je nog andere vragen of zorgen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We zijn hier om jou te helpen.

Onze ervaring is dat we in 3 maanden vele stappen in de goede richting kunnen zetten. Wanneer de werkgever de coaching mogelijk maakt, ligt het voor de hand dat -wanneer dit van toepassing is- hij/zij ook de te behandelen punten die ten gunste zijn van jouw functioneren, met jou afstemt. De frequentie van sessies ligt in het begin van het traject wat hoger dan aan het eind. D.w.z. in het begin 1x per week, daarna 1x per twee weken en de laatste sessies zijn 1x per drie weken. Een sessie duurt 1,5 uur.Op een groene locatie bij jou in de buurt. In overleg kunnen we dit variëren.  

Het is zinvol om elke dag iets met het geleerde uit de sessies te oefenen. De herhaling die hierdoor optreedt, zorgt ervoor dat het in je ‚systeem' komt. Het proces is doorlopend, bewust en onbewust. Zo is 'meer bewust' worden van wat je doet, lastig in tijd te meten.  

Samen stemmen we af wat 'wel’ kan. Korte stukjes rustig wandelen en regelmatig op een bankje zitten, is wat dan vaak haalbaar is. Helaas. We werken van maandag t/m vrijdag overdag. Wel kunnen we in overleg vroeg in de ochtend een sessie plannen. Zeker. Er is een mogelijkheid om te verlengen en/of kan gekozen worden voor het online programma met levenslange toegang en een jaar lang 1x per kwartaal online live via zoom.

 

Niets over de inhoud van de coaching wordt door ons met derden gedeeld. Wel wordt halverwege en aan het eind van het traject een update over de voortgang gedeeld met jouw werkgever. De update stellen we samen op en wordt pas verstuurd (met jou in de cc) wanneer jij akkoord bent. 

Coaching wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Wel zijn de kosten voor coaching gedeeltelijk aftrekbaar en is de btw* te verrekenen.