FOMO, oftewel ‘Fear Of Missing Out’. Ik kom het regelmatig tegen bij cliënten. Bang zijn iets te missen en daar min of meer nerveus van worden. Of lastig een keuze kunnen maken, is ook kenmerkend voor FOMO.

Fomo

Fomo is in mijn optiek o.a een vorm van keuzestress. Als er zoveel keuze is? Klik op de site van Zalando maar eens op ‘jurken’, door de bomen zie je het bos niet meer:-). Alle online vergelijkingsmogelijkheden maken het ons niet makkelijk. Vroeger was er alleen Nederland 1 en 2 (ondenkbaar vind je niet?), nu zijn er talloze televisiekanalen.

Mooiere schoenen

Wanneer je (onbedoeld, ongemerkt) de gewoonte ontwikkelt je te richten op het lege deel van het halfvolle glas, blijf je zoeken naar wat je denkt nodig te hebben. Mooiere schoenen en een volgende gadget bijvoorbeeld. Ik denk dat het een valkuil van alle tijden is. Vroeger werd gekeken naar buren, familie en vrienden waar het gras groener leek te zijn. Misschien nog steeds wel trouwens. Tegenwoordig is het o.a social media wat dit gevoel oproept.

What the f*k

Wat in mijn optiek kan werken, is jezelf de vraag te (blijven) stellen: What the f*k sta ik nou eigenlijk voor? Wat vind ik belangrijk? Schrijf het eens op. Het werkt verhelderend en maakt meer bewust. Zelf sta ik voor ‘Onverdeelde aandacht’. Voor mezelf en de medemens. Verbinding met mezelf en daarmee verbinding met anderen. En jij? Mooi om over na te denken!

By the way..

By the way.. Coaching kan zo fijn en verhelderend werken. Elk mens kan in zijn of haar leven wel eens de behoefte hebben aan iemand die over de schouder meekijkt. En een spiegel voorhoudt. Mega waardevol. Of je nou ziek thuis zit of niet. Tijdens het coachingstraject dat je met mij volgt, is er 100% aandacht voor jou. A gift for life.

Warme groet, Esther van der Salm

Meer over mij en mijn werk als coach weten?

Zie, www.bewegingopelkniveau.nl

Geef een reactie