Waarom zou ik voor coaching kiezen?

Waarom zou ik voor coaching kiezen?

Vorige week vroeg iemand mij “Welke mensen komen nou zoal bij jou? Begeleid je alleen mensen met een burn-out?”

Tijd voor wat opheldering 😉

Stappen voorwaarts

Cliënten kiezen om verschillende redenen om een coaching traject te volgen. Wat voor elk van hen geldt, is dat zij uit evenwicht zijn. Zoekende. Zij willen voorkomen dat ze ‘uitvallen’ op werk.

Of zijn reeds uitgevallen en zitten ziek thuis. Ze realiseren zich dat ze daar niet beter van worden en willen graag stappen voorwaarts maken. Dat het niet lekker gaat, uit zich in bore-out klachten of burn-out klachten. Deze klachten zijn een gevolg van iets. Wij zijn daarom vooral geïnteresseerd in wat daaronder zit.

Belemmerende overtuigingen

Ook vanwege belemmerende overtuigingen die mensen voor zichzelf herhalen waardoor zij er in gaan geloven, ontstaat vaak een aanleiding om hulp te vragen. Overtuigingen als “dat kan ik niet” of “wie zit er nou op mijn te wachten?” Of “ik ben niet goed genoeg”, zijn voorbeelden van belemmerende overtuigingen die in het onbewuste brein zijn opgeslagen.

Een andere aanleiding waarvoor mensen voor ons kiezen is wanneer grenzen aangeven lastig is. Maar ook het loslaten van controle kan in de weg staan, te vertrouwen op een ander, of angst voor commentaar.

En daar komt ie: Een actuele situatie koppelen we als mens ‘automatisch’ aan een overtuiging of ervaring uit het verleden die ligt opgeslagen in ons onbewuste brein.

Actuele situaties..

Actuele situaties zijn bijvoorbeeld wanneer je:

  • je niet (meer) op je plek voelt
  • tegen je zin in je ding doet
  • altijd maar ‘pleased’
  • aldoor de lat (te) hooglegt en perfectionistisch bent
  • te weinig uitdaging hebt (de lat te laag)
  • passiviteit ervaart
  • onverwerkt verdriet voelt
  • laag zelfbeeld hebt
  • het idee hebt overal onmisbaar te zijn
  • de vele losse eindjes in het hoofd hebt.


Er zijn er zoveel meer..

Er zijn er zoveel meer.. Waar het in dit verhaal over gaat, is dat de mensen die zich bij mij aanmelden, niet meer fijn functioneren. Ze ervaren een last en dat uit zich uiteindelijk in lichamelijke klachten.

Klachten zoals hoofdpijn, tinnitus, rugklachten, darmklachten, eczeem enz. Kortom, de signalen die het lijf afgeeft. Ze ervaren onrust, kunnen zich lastig concentreren, hebben korter lontje en slapen slecht. Cliënten die zich bij ons aanmelden, willen niet (nog) langer uit evenwicht zijn. Zij willen aan zichzelf werken ter voorkoming van dat ze in een bore-out of burn-out belanden. Niet alleen, maar samen met iemand waarmee een klik is. Iemand die over de schouder meekijkt en de juiste vragen stelt zodat er ook daadwerkelijk iets gebeurt wat hen verder helpt.

Bewustwording

Onze cliënten zijn bereid in zichzelf te investeren en krijgen meestal de gelegenheid van de werkgever om coaching te volgen. Onze klanten hebben behoefte aan een spiegel, reflectie, bewustwording, inzichten en handvatten. Tijdens de coaching ontstaat bewustwording, intrinsieke motivatie en schonen we het onbewuste brein op waar nodig zodat er ruimte ontstaat om betere keuzes te maken. Zodat zij weer kapitein van hun eigen schip worden, zich weer tevreden en energiek voelen. Maatwerk!

And by the way..

And by the way.. Coaching kan baanbrekend zijn. Elk mens heeft in zijn of haar leven wel eens behoefte hebben aan iemand die op een prettige manier en doeltreffend reflecteert. Mega waardevol. Of je nou ziek thuis zit of niet.

Tijdens het coaching traject dat je met een van ons volgt, is er 100% aandacht voor jou. A gift for life. Wil je mee over ons weten en horen welke mogelijkheden er zijn? Neem vrijblijvend contact op zodat we kunnen afstemmen of ik iets voor jou kan betekenen.

Esther van der Salm

Beweging op elk niveau